kele
perec1
garas1
64. évfolyam
21. szám
Megjelenés:
2020. 05. 28.
kiscim2120
 

Kárpát-medencei Kézműves Katalógus

kezmuve1920A Hagyományok Háza honlapján elérhető a Kárpát-medencei kézműves adatbázis. A regiszter egyaránt szolgálja a hazai és külhoni mesterek javát és az igényes vásárlók érdekeit.

– Régi vágyunk teljesült a Kárpát-medencei kézműves adatbázis létrehozásával, amit a könnyebb megjegyezhetőség kedvéért Kézműves Katalógusnak neveztünk el. A regiszter gyakorlati haszna, hogy könnyen kezelhető, rá lehet keresni profilokra, nevekre. A kezdeményezésnek a Hagyományok Házában nem volt előzménye, de a Kárpát-medencében – például Erdélyben és a Felvidéken – már voltak hasonló gyűjtemények. Egyéves munka áll mögöttünk: az eredmény a fejlesztők, a Népi Iparművészeti Osztály, valamint a Hagyományok Háza Hálózat munkatársainak kezét dicséri, akik a tesztelésben is aktívan közreműködtek – mondta Illés Vanda, a Népi Iparművészeti Osztály vezetője.

A folyamatosan bővülő katalógus meghívásos alapon készült. Elsősorban a már elismeréssel – mint például a Népművészet Mestere vagy a Népi Iparművész címmel – rendelkezők élveztek prioritást. – Külhonban azért más aspektusok is érvényesülhettek, hiszen a távolságok, vagy az elzártságuk miatt számos alkotó nem kerülhetett be a korábbi díjazottak körébe. Jelenleg Magyarországról, Erdélyből és a Délvidékről szerepelnek mesterek az adatbázisban, de a bővítési terveinkben Felvidék, Kárpátalja, Horvátország, Muravidék és Burgenland is szerepel. A diaszpórában élő mesterekre is gondolunk a jövőben – nyilatkozta Illés Vanda.

Információk: https://keka.hagyomanyokhaza.hu/#/

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben