kele
perec1
garas1
64. évfolyam
21. szám
Megjelenés:
2020. 05. 28.
kiscim2120
 

A múzeumok napján nyit a Polgárosodás Múzeuma

polgarosod1920A kulturális intézményekben a korlátozások ellenére is folyik a munka, és már a teljes feloldásra készülnek. Addig is a világháló segítségével igyekeznek a kulturális kínálatot szinten tartani.

Baumgartner Dubravko, a Lendvai Galéria-Múzeum igazgatója és munkatársai a május 5-i újranyitás utáni gyér látogatottság mellett új terveket szövögetnek. Ennek egyik, kézzelfogható bizonyítékaként május 18-án, a múzeumok napján megnyitják a Fő utcai polgárosodási részleget, a Lendvai Zsinagógában pedig virtuális megnyitót terveznek Suzanne Király-Moss és Császár Sebastijan műveiből, melyre már most felhívják a figyelmet. Ezt a kiállítás-megnyitót a szokásos tömegrendezvény-jelleget nélkülözve videós megnyitó kíséri, melyben a szerzők és a méltatók szólnak a látogatóhoz. Ez az anyag az intézet honlapján is meg fog jelenni, s a helyszínen felállított kivetítőn is látható lesz.

Baumgartner Dubravko nehéz időszaknak nevezte a jelenlegit, de a kultúra iránti érdeklődés és „kereslet” ma sem csökken, sőt talán csak fokozódik. Így az őszi időszakra már a teljes normalizálódást reméli. A kiállítások addig is a megszokott nyitva tartással működnek, de a didaktikai programokat és műhelyeket csak az iskolanyitás utánra tervezik.

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben