kele
perec1
garas1
64. évfolyam
26. szám
Megjelenés:
2020. 07. 02.
kiscim2620
 

A könyvkiadással szeretnék pótolni a kiesést

zkd danijela2420A Lendvai Kultúregyesületek Szövetségének elnöke és a Kulturális Közalapítvány kirendeltségének vezetője, Hozjan Danijela a koronavírus idején sem tétlenkedett, s máris a teljes feloldásra készül, mely az augusztus végi szüreti rendezvényekre remélhetőleg bekövetkezik.

– Az augusztus végi teljes feloldás előtt azonban több olyan tervezett vagy csak gondolatban meglévő tervet is sikerül megvalósítani, mely a kultúregyesületek keretében működő más csoportok vagy szekciók – ilyen a képzőművészet és az irodalom – tevékenységét érinti – mondja Hozjan Danijela „kultúramindenes”, ahogy magát titulája, bokros teendői közepette Magdič Janját, a Kulturális Közalapítvány kirendeltségének eddigi vezetőjét is helyettesítve.

A feladatok közül kiemeli a könyvkiadást, Zver Slavica műkedvelő költő már megjelent verseskötetét, valamint a „Skupaj zmoremo” (Együtt megoldjuk) karantén-témára meghirdetett alkotói pályázat katalógusának kiadását. – Erre a pályázatra nagyon sok régi és új alkotást küldtek el a pályázat résztvevői, sok olyan mű érkezett, melyekből egy szép könyv születhet – mondja Hozjan Danijela. A továbbiakban a műkedvelés területén működő egyéneknek a műveik kiadásában is segítenek, így a Vidovič Mirjam írásait és festészetét bemutató albumot és Vrenko Valerija verseit és prózáit szeretnék kiadni.

Az idei programban elmaradt országos és helyi rendezvények közül néhányat az ősz folyamán szeretnének megvalósítani, ilyen a népdalcsoportok találkozója, valamint a már bejáratott képzőművészeti találkozók és irodalmi műhelyek. Az említett kiadványoknak a bemutatóját mindenképp szeretnék megszervezni.

A lendvai szüreti felvonulásra meghívták a falusi csoportokat – tavaly például 19 volt belőlük –, a megvendégelés is az adott viszonyoknak megfelelően zajlik majd. – Minden a körülményektől függ, s attól, mi hogyan tudunk alkalmazkodni ezekhez – mondta Hozjan Danijela.

 

 

MCSi Design