kele
perec1
garas1
64. évfolyam
37. szám
Megjelenés:
2020. 09. 17.
kiscim3720
 

Viszlát máskor is!

aure3420Szombaton ismét zenével telt meg a Bánffy Központ belső udvara, a Bánffy Nights rendezvénysorozat az Aurevoir nevű, etno-beatzenét játszó együttest fogadta. A nyolctagú zenekar négy éve jelent meg a magyar újhullámos zenei palettán, és a nevével ellentétben szinte semmilyen francia vonatkozás nem kapcsolható hozzájuk. Az etno is inkább a kezdeti korszak számainak adta meg az alaphangulatát, ma már, ahogy az egyik tag elmondta, a keményrock és a punk sem kizárt.

A koncert egyik sikerszáma egy vérbeli, tangóharmonikával kísért tangó volt. E hangszer mellett a zenekarban hegedű, szaxofon és fuvola van, a kíséretet pedig a gitárok mellett a buzuki és a tambura, valamint a nagyon szelektáltan megjelenő énekhangok is a „nagyzenekari” hangzás felé terelik. A zenekar – mely az A38-as hajótól kezdve Budapest szinte valamennyi alternatív zenei klubját megjárta már – Miskolc, majd Sopron érintésével érkezett Lendvára, viszonylag fáradtan, de a fellépésen ez nem látszott.  

 

 

Az utazás során hegedű nélkül maradt zenekar hegedűse a Bánffyban található díszhegedűvel lépett színpadra, amelyen még szólóval is előrukkolt. A Zalai Rambó néven beszálló Cseke Dani friss diplomás új tagként remekül illeszkedett a zenekarba, mintha mindig is velük játszott volna. A zenekar a teltházas rendezvényen egy nagy „Au revoir!”-ral köszönt el. A közönség pedig még sokáig skandálta az utolsó szám sebtében betanított refrénjét, s a ritmus- és zenekavalkádnak ezzel – remélhetőleg csak rövid időre – vége szakadt. Viszontlátásra!

 

 

MCSi Design