kele
perec1
garas1
64. évfolyam
42. szám
Megjelenés:
2020. 10. 22.
kiscim4220
 

Zeneiskola: évről évre több beiratkozó

zeneiskola37202A Lendvai Zeneiskolában a járványügyi óvintézkedések betartásával és a szükséges tantermi átszervezésekkel zökkenőmentesen indult a tanév és folyik a hangszer- és balettoktatás. Az idén is folytatódott a növekvő beiratkozási trend: az iskolát 335 tanuló látogatja.   

A központi lendvai iskolában idén 100 tanuló látogatja a hangszeroktatást (zongora, harmonika, hegedű, gitár, furulya, fuvola, klarinét, szaxofon, trombita, egyéb fúvós és ütőhangszerek), nyolc gyerek iratozott a zenei előképzőbe és 43 a táncos előképzőbe, míg a klasszikus balettképzés 45 tanulóval indult. A két kirendelt egységben, Cserencsócon és Tornisán további 83, illetve 56 tanuló látogatja a hangszerórákat. Magyar Hajnalka, az iskola igazgatója pozitívumként emeli ki a növekvő érdeklődést a zenei képzést iránt, ami viszont gondot jelent, az az évek óta húzódó helyiségprobléma, ami a Covid-helyzetben még érezhetőbb. A hangszertanítás ugyan individuálisan folyik, az elméleti, szolfézsórák kivitelezéséhez viszont tanteremmé kellett átalakítani a kis koncerttermet. A balettoktatás is kisebb csoportokban folyik (az iskola a közvetlen közelben lévő termet is kibérelte), a zenekarok is kisebb csoportokban gyakorolnak, hiszen a közös gyakorlás egészégvédelmi szempontból nem ajánlott. A tanároknak nincs külön helyiségük, így például nincs hol tartani az üléseket sem, emelte ki az igazgató.

zeneiskola37201A zeneiskola hagyományosan számos rendezvényt és egyéb programot szervezett, melyek a járvány miatt sorban elmaradtak, illetve megrendezésük a közeljövőben is bizonytalan. Mivel a nagyszabású balettelőadás is elmaradt tavasszal, a produkció viszont már kész volt, az iskolában úgy döntöttek, hogy az előadást kisfilm formájában teszik közzé. A díszletet a Színház- és Hangversenyteremben állítják fel, majd videóprodukciót készítenek.

 

 

MCSi Design