kele
perec1
garas1
64. évfolyam
42. szám
Megjelenés:
2020. 10. 22.
kiscim4220
 

Bérlet helyett külön előadások

berlet41201A Színház- és Hangversenytermet működtető Lendvai Könyvtár és Kulturális Központ (KKK) az elmaradt színházi előadások pótlásaként új megoldásokat dolgozott ki. A szlovén bérletes előadások rendszere is változni fog. 

berlet41202A Lendvai Könyvtát és Kulturális Központ tevékenységét a Közegészségügyi Nemzeti Intézet (NIJZ) rendelkezéseit figyelembe véve folytatja – mondta lapunknak Halász Albert igazgató, majd az elmaradt szlovén előadások ügyére tért át.
– A tavaszi színházi idény végét a járvány miatt nem sikerült befejezni, ezért a szlovén bérletesek számára az elmaradtak helyett két új előadást hirdettünk meg, oly módon, hogy napi kétszeri fellépéssel tesszük lehetővé a távolságot biztosító ülésrendet, így a korlátozások miatt egyszerre csak mintegy 100–120 fő fogadására van lehetőség. Az első a Ljubezen gre skozi želodec című vígjáték volt, melyet október 5-én mutattunk be, a másodikat, a Gola című zenés vígjátékot november 3-ára tervezzük. Mindkettő a Smejmo se színház produkciója. Az előző idény bérleteseinek zöme megjelent az 5-ei előadáson, ami a nyári programok jó látogatottsága után is arra enged következtetni, hogy van igény a kulturális rendezvényekre – mondta Halász.

A továbbiakban megtudtuk az igazgatótól, hogy az
új színházi idényben a bizonytalan járványügyi helyzetre való tekintettel nem csomagban kínálják a hat előadást, hanem egyenként. Az előző idény bérleteseinek kitartását és megértését azzal jutalmazzák, hogy számukra elővételben alacsonyabb áron kaphatók majd a jegyek. Az első tervezett darabot, a Marjetka str. 89 című előadást november 23-án a Celjei Színház mutatja be, szintén két időpontban. A többi előadást, mivel nem csomagban kínálják a bérletet, a színházak kínálatától függően folyamatosan, egyenként teszik közzé. Ezeken kívül két gyermekelőadást is terveznek még, ám csak akkor, ha szavatolni tudják a higiéniai előírások betartását. Mindez a jelenlegi terv, a reális megvalósítást, az újabb programok kitűzésének lehetőségét a további járványügyi szigorítások vagy enyhítések szabják meg.

A színházterem az őszi és a téli idényben korában mindig számos egyéb, külső rendezvénynek is otthont biztosított, idén azonban sorra lemondták ezeket. Így a 100 tagú cigányzenekar december 27-re tervezett jubileumi nagykoncertjét is, mely harmadjára is teltházasnak ígérkezett. A lehetőségeket és a látogatók biztonságát szem előtt tartva a színházteremben korlátozottan, de továbbra is próbálják szinten tartani a kulturális kínálatot – emelte ki Halász Albert.

 

 

MCSi Design