kele
perec1
garas1
63. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2019. 09. 19.
kiscim3819
 

Az erkély: se kint - se bent

572A nyár végre betoppant mindennapjainkba, és vele megérkezett a szünidő és szabadságok ideje. Az év ezen időszakában tartózkodunk legtöbbet a szabadban, teraszokon, erkélyeken. Az utóbbiakat némi esztétikai érzékkel és tudással berendezhetjük olyannyira, hogy nagyon kellemes környezetet hozzunk létre, és egy saját kis társalgós, teázós, meditációs, pihenős minivilágot varázsoljunk magunknak.
A jelen lakberendezési rovatban is egy ilyen erkéllyel foglalkozom. Esztétikai szempontból nem fontos, ha kisebb az erkély alapterülete, hisz méretarányos bútorokkal és dekorációval vonzóvá tehetjük.
Az alapötlet a természetes anyagok és a minimalizmus alkalmazása, így a fa lett a vezérvonal – a padlóburkolattól vertikálisan felcsúsztatva a falfelületre – körbeölelve a teret, kellemes meleg közeget teremt. Kisebb alapterületű helyeken célszerű többfunkciós bútorok alkalmazása. Ezért is alkalmaztam a teraszon különböző magasságú csukható tetejű fapadokat, melyek praktikusak, mert pakolni lehet beléjük. Az egyik vertikális faburkolatra két tároló „dobozt” is elhelyeztem, melyek a fa-falban levő beépített sínek miatt áthelyezhetőek. Ez a flexibilis fal lehetővé teszi, hogy további elemeket helyezzünk rá, és kreatívan kihasználjuk ezt a függőleges dimenziót is.
Az erkélynek klasszikus betonból épített kerítése van, mely egy mélyített réssel rendelkezik. Ez tökéletes fűszerek, valamint más növények elhelyezésére is. A többfunkciós betonkerítést belülről faburkolattal borítottam be. Így rejtettem el az összecsukható asztallapot, mely alkalmas időszakos használatra - amikor kedvünk támad, hogy kiüljünk dolgozni a laptopunkkal az erkélyre.
A színeknek mindig fontos szerepük van. Kisebb terek esetében ajánlatos kevés szín használata. Fontosnak tartom azt is, hogy a választott stílus megegyezzen azzal a színvilággal, amit követünk. A tervezett erkélyünkön földszíneket alkalmaztam, puha, ugyancsak kellemes, világos színű kiegészítő párnákkal kombinálva. A dekoráció még egy egész fejezet lehetne , amivel továbbá fokozhatjuk a kellemes közérzetet: kövekkel, mécstartókkal, lámpákkal és lampionokkal ... Így bátran alkalmazzunk tetszésünk szerinti elemeket az új erkélyünk elrendezésére!
MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben