kele
perec1
garas1
63. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2019. 09. 19.
kiscim3819
 

Vissza a természetbe

3D bemutatas 1Meggyőződésem, hogy mindannyiunknak megvan a saját kis kedvenc kuckója otthon. Az aktuális lakberendezési rovatban egy ilyen kedvenc új lakórész kialakításába vágtam, amely egy felújításra és átalakításra kerülő hétvégi szőlőhegyi házban, varázslatosan szép természeti környezetben helyezkedik el. Konkrétan egy konyha - étkező és nappali megtervezéséről van szó. A megrendelők előnyben részesítik az elegáns vonalakat és természetes anyagokat, kedvencük a fa: cseresznye-, dió- és a nyárfa. Keveset tartózkodnak odabent, ezért nem igényelnek nagy alapterületű lakást.
A felújítandó lakás különlegessége, egyben a kihívás, amivel szembenéztünk, a hosszúkás alaprajz és a konyha kicsi mérete. A probléma eme részét falbontással oldottam meg, mely eredményeként meghosszabbítottam a konyhafelületet, így valamennyi tároló helyet nyertem a nappali részére is. A konyha így tágas, klasszikus U alaprajzú lett. Néhány konyhaelem helye előre meg volt határozva a vezetékek elhelyezkedése miatt – ezért a mosogató is az eredeti helyén marat. A többi elemet funkció alapján rendeztem el. A hosszúkás, vagon -térérzéket horizontális álgerendákkal bontottam fel, melybe spotlámpákat tudtam helyezni. A lakóközeg nappali részén egy fával fűtendő kandalló is megtalálta helyét, mely a térnek – főleg majd téli esztendőkben - megadja a varázslatos hangulatot. A nappali klasszikus elemekkel van berendezve, egy kanapéval és TV-szekrényes kompozícióval. Az étkezőasztal is beleolvad ebbe az elrendezésbe.
A nappaliból közvetlen kapcsolat van a teraszra, ami a melegebb évszakban kitágítja a nappali légterét, és így minőségi élvezetet nyújt a lakóknak – ajtót nyit a természetbe.
A lakórész anyaghasználatánál a barna és a zöld – természetes földszínek érvényesülnek leginkább, fával és természetes kő falburkolattal kombinálva. Ezek a teret meleggé, könnyűvé és természetközelivé varázsolják, épp úgy, ahogyan a megrendelők elképzelték az új kedvenc helyiségüket.
MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben