kele
perec1
garas1
63. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2019. 09. 19.
kiscim3819
 

Színes gyerekszoba

lakber4016Az építészetnek számomra az egyik kedvenc része az, amikor gyerekszobabelső kialakítására kérnek fel. Ezúttal dupla volt az öröm és a kihívás, mert egy ikertestvérpár, egy lány és egy fiú számára rendeztem be egy 4 x 4,50 méter alapterületű teret.
A szobának délnyugati a tájolása, így két irányból kapja a természetes fényt, ezért nem jelentett kihívást a megfelelő megvilágítás biztosítása, főképp a munkafelületek esetében. A szoba berendezését úgy találtam optimálisnak, hogy közvetlenül az ablak elé helyeztem a két dolgozóasztalt. Itt van a legtöbb természetes fény és a szoba kissé hosszúkás alaprajza miatt ezt tartottam a legmegfelelőbb megoldásnak.
A helymegtakarítás miatt és azért, mert a gyerekek kedvelik az emeletes bútoros megoldásokat, emeletes ágyakat alkalmaztam. Ezeket a bejárati fal jobb oldalára raktam, így a szemközti oldalra két plafonig érő ruhásszekrény került.
Amint már az előző lakberendezési rovatomban is hangsúlyoztam, nagyon fontosnak tartom a megfelelő munkafelület biztosítását. Esetünkben ez elegánsan megoldódott, így több figyelmet fordíthattam a szoba színvilágára.
Mivel egy lány és egy fiú a „megrendelő”, semleges színeket ajánlottam, melyek a sárga, a zöld és a kék. Ezek mind serkentik az agyműködést, a zöld szín nyugtató hatással is van az emberre és pozitívan befolyásolja a közérzetet. A bútorok fehérek némi fekete kiegészítéssel és meleg diófa-részekkel. Továbbá a szoba falait vicces és oktató üzeneteket tartalmazó poszterekkel díszítettem, melyeket a gyerekek saját tetszésük szerint lecserélhetnek. A szoba közepét üresen hagytam, mert fontosnak tartom, hogy maradjon szabad tér a játszáshoz.
Gyerekszoba berendezésénél külön oda kell figyelnünk a kis felhasználók kívánságaira is, mert ők fogják belakni a teret. Fontos, hogy jól érezzék magukat a térben, mely motiválja őket a kreativitásra és az élet kutatására. Ezért mi is konzultáltunk, és az ikrek elmondták, mik az elvárásaik, amik alapján elkészültek a tervek.
MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben