kele
perec1
garas1
63. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2019. 09. 19.
kiscim3819
 

Az időtlen fa a lakberendezésben

lakber4416Nemrég tudatosult bennem a felismerés, hogy a fa az egyik leggyakrabban felhasznált anyag a lakberendezésben. Időtlen vizuális megjelenése miatt az építészek és lakberendezők kedvence már évszázadok óta.
A fa a népszerűségét könnyű megmunkálhatóságának, nagy szilárdságának, végtelen alakíthatóságának és könnyű fenntartásának köszönheti. A különböző fafajták gazdag mintázattal, textúrával, színnel rendelkeznek. Köreinkben legismertebbek: fenyő, cseresznye, akác, kőris, dió, bükk, tölgy, de számos más fafajta is szerepet kaphat. Ugyanúgy ismerjük és kedveljük a végtelen sok egzotikus fát is, melyek egyben gyönyörűek és érdekesek.
Az idei évi tervezői trendek közt mindenképp a domináns dekoratív falak és mennyezetek a legkedveltebbek. A különböző színű, mintájú és formájú fával dekorált falak feldobják a teret, meleg, természetes hangulatot varázsolva. Megismételhetetlen élményt jelentenek az épület használóinak.
További kedvenc dizájner-fogás a léptékkel való játszadozás a kisebb helyiségekben, ahol a faburkolat fokozza a térhatást – alacsony tér esetében a magasságérzetet, kicsi térben pedig diverzióként a fa magára vonzza a figyelmet, és friss, modern térhatást kelt.
A számos fafajta és textúra kiegészíti a különböző belsőépítészeti stílusokat. A fa színe meghatározza a tér alaphangulatát. Például a sötétebb alaptónusú fa formális hangulatot kelt, ezért ezek tökéletesek a klasszikus konzervatív közeg vagy modern, kifinomult terek kialakítására. Számtalan árnyalat, mely végtelen lehetőséget kínál.
Továbbá az év trendjeként megtalálta a helyét a famennyezet is, mely a figyelmet fölfelé irányítja. Így a tér megkapja az ötödik „falat” – azt a díszítő elemet, mely a teret egy új esztétikai szintre viszi.
A 2016-os trend-készlet nem lehet tökéletes az újrahasznosított fák alkalmazása nélkül. A régi faajtók, gerendák, deszkák egyedi varázsát szavakkal nem lehet szavakkal megfogalmazni, akár burkolatként vagy bútorrészként felhasználva. Felülete lecsiszolva és átlakkozva csodás, vagy akár úgy, ahogy a legbátrabbak csinálják: megőrzik a kissé megszürkült fa színét, a gyönyörű patinát, mely számtalan titokzatos történetet rejteget magában... számtalan ihlet, végtelen sok megoldás. Ön melyiket választja?
MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben