kele
perec1
garas1
63. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2019. 09. 19.
kiscim3819
 

Megérkezett a zöld szín korszaka

lakber0317A világszerte ismert Pantone cégnél minden év végén, decemberben döntenek a következő év színeiről. Első pillantásra hétköznapinak tűnhet a dolog, de az év színének fontos szerepe van a dizájner-világban. Leginkább azokat befolyásolja, akik valamilyen szinten esztétikával foglalkoznak – divattervezők, építészek, grafikusok...
Az aktuális trendeket követve idén a „GREENERY” nevezetű szín nyerte el az év színének címét. Sokan meglepődtek, mert 2003 óta nem volt a zöld szín az előtérbe helyezve. A szótárban utánanézve megállapíthatjuk, hogy a szó magyar fordítása növényzetet vagy lombot jelent. Ez egy élénkzöld szín, melynek egy enyhén sárgás alaptónusa van. A Pantone hivatalos médiaközleményét idézve: „A friss és zamatos sárgászöld árnyalat az újrakezdést szimbolizálja, felidézi a tavasz első napjait, amikor a természet zöldbe borul, meggyógyul, újraéled. Illusztrálja a virágzó lombkoronát, a szabad levegő gazdagságát.”
Greenery. Igen, szép tavaszias szín, mely az életkedvet fokozza bennünk. De hogyan alkalmazzuk az építészetben és a belsőépítészetben?
A legbiztosabb választás a kiegészítőknél alkalmazni a levélzöld színt: párnák, textíliák, művészeti darabok, evőeszközök növényzet formájában. A bátrabbak alkalmazzanak zöld bútordarabot, akár a nappaliban, konyhában, gyerekszobában, konyhában. Számomra izgalmas lehet a térben egy fal zöldre festése vagy ilyen padlóburkolat alkalmazása. A zöldnek nyugtató hatása van, ezért kedvező lehet az alkalmazása akármilyen formában. Kedvezően befolyásolja a kimerültséget, gyógyítja a migrént. A feng shui szerint is a zöld a megújulás, a friss energiák és újrakezdések szimbóluma. Az öt elem szerint a Föld elemhez tartozik. Ezen életfilozófia alapján ajánlatos legalább három zöld árnyalat használata a lakásban – mivel a természetben is a zöld több száz árnyalatával találkozunk egyszerre. Ez a szín az egészség és család kvadránsban tudja leghatékonyabban befolyásolni az életünket.
Bátran induljunk az új évben és dobjuk fel monoton napjainkat ezzel a friss levélzölddel, mely már magában szimbolizálja törekvésünket, hogy újra kapcsolatba lépjünk a természettel és önmagunkkal.
MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben