kele
perec1
garas1
63. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2019. 09. 19.
kiscim3819
 

Természetes(en) zöld

lakber0617A múltkori lakberendezési rovatban a 2017-es év Pantone „Greenery” zöld színével ismerkedtünk meg. Most ezt a friss, pozitív zöldet alkalmaztam egy konyha-étkező-nappaliban, melyet egy fiatal, négytagú család részére terveztem át. A feladat egy meglevő lakásrész felújítása és egy nyitott, világos, dinamikus tér kialakítása volt.
A megrendelők gyökeres változást akartak, ezért a belső falak komplett eltávolítása mellett döntöttünk. Ennek a lépésnek szerencsére nem volt szerkezeti akadálya. A mostani konyha- és nappalifal helyett gerendára lett szükség. A statikussal történt egyeztetés után acélgerenda mellett döntöttünk, mert így az áthidalás keskeny lett. Az elvégzett munka után nem is lehet rájönni, hogy a gipszkarton „álmennyezet” mögött teherhordó gerenda rejtőzik.
Mivel már most négytagú a család, fontos volt, hogy tágas legyen a konyha-nappali tere. Nem utolsósorban ez a lakásban az a hely, ahol a legtöbbet tartózkodnak a lakók. Az alaprajzi elrendezés egyszerű. Némi kihívást a bejárati gardrób-„szekrény” elhelyezése jelentett. Alapos megfontolás után a bejárattól jobbra helyeztem el egy mini gardróbszekrényt. Ez főként a vendégek részére szánt lerakodóhely. A konyha klasszikus L alaprajzi elrendezésű, fehér és fa kombinációjában. Központi eleme a kihúzható 8 személyes asztal.
Továbbá a nappali vizuális világa felkelti bennünk a természetközelség érzetét. A kanapé flexibilis és tágas, átalakítható, ami miatt együtt növekedhet a családdal. Ugyanúgy, mint a konyha légterében, itt is a puhafaburkolat dominál a könnyű fehér színnel kombinálva. A nappali központi elemeként a „zöld” fal lép fel, mely fokozza a természet beiktatását a térbe. A Pantone Greenery színe élénk és friss, a pozitív változások jelképe. Belső elrendezésben megfelelő alkalmazás mellett kedvezően befolyásolja a közérzetünket és egyedi jegyet ad neki. Amennyiben szeretjük ezt a színt, bátran alkalmazzuk, első lépésként akár csak kiegészítők formájában. Bizonytalanság esetén pedig szabadon forduljanak szakemberhez, akár hozzám, és közösen megoldjuk a színdinamikából fakadó kételyeiket.
MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben