kele
perec1
garas1
63. évfolyam
37. szám
Megjelenés:
2019. 09. 12.
kiscim3719
 

Kandalló

lakber1317Szemérmesen betoppant a tavasz, az első melegebb napsugarak felélesztették a természetet és pozitív energiákkal töltötték fel a lelkünket. Esténként, egy fárasztó nap után még mindig jólesik ezen átmeneti időszakban lepihenni a kandalló mellett, élvezni a melegét és csodálni a pattogó tüzet. A tűz vidámmá tesz, fényt ad és fényt hoz. Lángja a szeretet jelképe.
A kandallók újra meghódították a szívünket és ezért megtalálhatók jó néhány otthonban. A pénzügyi oldalát sem kell figyelmen kívül hagyni, mert a sok pozitív hatása mellett a kandalló két fűtési szezonon belül visszahozza a belefektetett pénzt. Ez főleg a fa könnyű elérhetőségének és kedvező árának köszönhető.
A piacon számtalan típusú és formájú kandallót lehet találni, személyes ízléstől függ, hogy melyik nyeri el a tetszésünket: a modern, a rusztikus vagy netán a klasszikus. A kandallót állíthatjuk számtalan helyiségbe, legtöbbször a nappaliban kap helyet, de lehet akár a konyhában vagy megállja romantikus helyét a hálószobában is. Mindenképp érdemes figyelembe venni, hogy a kandallót célszerű a lakás vagy a ház központjába tenni, így maximálisan ki tudjuk használni az erejét. Helyezhetjük falhoz vagy sarokba, a legmerészebbek térelemként használják fel és beleillesztik a belső elrendezésbe, ahol lehet térelválasztó szerepe is. Az esztétikai élvezetet fokozhatjuk, ha tervezünk mellé fatároló részleget is, ahol a fa természetes látványa érvényesül.
Anyagban és technológiában is különbözőek kaphatók, az ember ízlésétől függ, hogy melyiket választja, a víztereset vagy a hagyományos légfűtéseset.
A piacon kaphatók bioetanollal égő kandallók is, melyeknek a hagyományos kandallóktól eltérően nincs szükségük kéményre, mert a térből merítik a szükséges oxigént. Ezen kandallók elég ökobarátságos kivitelűek, mert csekély vízpára mellett csak némi széndioxid-kibocsátásúk van...
A kandallóválasztás nem egyszerű dolog, viszont ha tudjuk, melyik kívánságunkat részesítjük előnyben, már könnyebb lesz a választásunk. A belső elrendezésben való elhelyezésénél fordulhatnak szakemberhez – építészmérnökhöz is, aki a tökéletes elhelyezés mellett figyelembe veszi a szükséges technikai követelményeket is.
Most már tudja, hogy milyen kandallót választ?
MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben