kele
perec1
garas1
63. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2019. 09. 19.
kiscim3819
 

A kandalló a mindennapi életben

lakber1617Az előző számban a tűzhelyeket mutattuk be, részben azért, mert újra divatba jöttek, részben mert nagyon kellemes hangulatot keltenek a helyiségben, meleget árasztanak és pozitívan befolyásolják a közérzetünket. Ezen okoknál foga döntött az alábbi példában szereplő fiatal házaspár is egy nyitott kandalló elhelyezése mellett új padlástéri konyha-nappalijukban. A tér berendezését részben a meglevő vezetékek határozták meg, valamint a kémény, melynek ugyanúgy fix a helye a déli oldalon.
lakber16172A konyha-nappalinak kedvező a tájolása, mivel délnyugatra néznek az ablakok, így minőségi lakótér kialakítását biztosítják. A tér alapelrendezése eléggé klasszikus lett. A térbe érkezve balról helyezkedik el a konyha az elemek U alaprajzi elhelyezésével és étkezőpulttal. Mögötte van az étkezőasztal, mely praktikus okok miatt kihúzható, így az alapból 6 személyes asztal akár plusz 8 ember elhelyezését is biztosíthatja. A nappali részben egy kényelmes kihúzható kanapé lett a központi elem, mely a tévéfalra néz. A tévé úgy lett elhelyezve, hogy a konyhai részről is látható.
lakber16173A tér központi eleme mindenképp a kandalló lett, melynek egy külön melegített ülőkés része is van. Ez az elem formailag a nappali bútorzatához illeszkedik leginkább. A meglevő kémény elhelyezése miatt a kandalló a két tér közepére került és önálló építészeti elemként szerepel. Térbeli szerepe szerint értelmezhetjük térelválasztó elemként vagy talán inkább a tér összekötő elemeként is.
A konyha-nappali anyaghasználatánál főképp arra figyeltem, hogy a tér őrizze meg könnyedségét. A megrendelők természetkedvelők, ezért külön hangsúlyt helyeztem a faelemek használatára, így a konyhában az étkezőpult, az asztal és a magas konyhaelem fából készült. A nappali részben a tévéfalat hangsúlyoztam ki faborítással.
A fa és a kandalló vezérfonalként együtt biztosítanak a fiatal házaspárnak értékes és minőségi életteret.
MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben