kele
perec1
garas1
63. évfolyam
34. szám
Megjelenés:
2019. 08. 22.
kiscim3419
 

Lakberendezési tippek háziállat-kedvelőknek

lakber2417A nemrég lezajlott milánói bútorvásár után, mely az aktuális év dizájn-irányzatait mutatta be, meg kell említenünk az egyre érzékelhető piac rést az olyan egyedi lakberendezési darabok terén, melyek a kedvenc háziállatunk, vagy inkább négylábú családtagunk részére lettek készültek.
A bútorvásáron is észlelhető volt, hogy évről évre növekszik az érdeklődés – és a másik oldalon a kínálat is – az ilyen típusú bútorok iránt, hisz a modern életstílus részévé vált kutya és a macska (és más háziállat) tartása, és ezért ésszerű, hogy ehhez képest tervezzük meg az otthonunkat is. Érdekes és jövedelmező piaci szegmens lehet ez, mely világszerte már jó néhány tervezőt ösztönzött arra, hogy kizárólag ezen bútorok tervezésével és gyártásával foglalkozzon. Az idei milánói vásáron többek közt a tajvani Thinking Design stúdiót ismerhettük meg, mely érdekes polckompozíciókat alkotott macskák részére. A polcok olyan módon lettek megtervezve, hogy kedvenceink sétálhatnak, játszadozhatnak, sütkérezhetnek vagy akár elrejtőzhetnek a minimálvonalakkal megtervezett polcokon, melyen ember- és bútorbarát módon „élezhetik” a karmaikat. Épp az utoljára említett szempont az, mely szerint fontos a háziállatokat is figyelembe venni a tervezés az enteriőr kialakítása során.
A piacon számtalan heverő- és kanapé-megoldást találhatunk háziállatunk részére, a legkülönbözőbb formában és árkategóriában. Nagyobb kihívást jelent és alaposabb átgondolást igényel az étel elhelyezési pontjának a kiválasztása is. Ennek jól kijelölt helyével és kinézetével számtalan kellemetlenséget oldhatunk meg. A már ismert jó megoldások közül a kihúzható fiókos és a szekrényoldalban elhelyezett megoldások a legegyszerűbbek kivitelezés szempontjából. Viszont a típustól függetlenül fontos, hogy odafigyeljünk az anyaghasználatra, mert ezek a felületek általában nagyobb elhasználódásnak és nedvességnek vannak kitéve. Ezért jó minél strapabíróbb és vízlepergető anyagot alkalmazni.
MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben