kele
perec1
garas1
63. évfolyam
34. szám
Megjelenés:
2019. 08. 22.
kiscim3419
 

Többfunkciós mosókonyha berendezése

lakber3917A hétvégén teáztam egy régi ismerősömmel, akinek nagy családja van, s a három gyerek mellett van egy kutyájuk is. Új kertes házat szeretnének vásárolni, már meg is néztek jó néhányat. Az egyik nagyon tetszik nekik, már majdnem mellette döntöttek, viszont attól tartanak az élettársával, hogy kevés tároló és kiszolgáló felületük lesz ott.
Elmentem hát velük megnézni a házat. Igaz, hogy felújításra szorul a ház legnagyobb része, viszont a terek tágasak és világosak, egy kis tervezéssel kellemes otthont lehet beléjük varázsolni.
A mostani cikkben a mosókonyháról írok, mert nosztalgiázós napom van, és mert a mosókonyha nagyon fontos tér a házban, amit manapság sokszor elfelejtenek az emberek. A konkrét kihívást nagyon szimpatikusnak találtam, mert a mosókonyhának a klasszikus feladata mellett be kell töltenie a kutya esetében a fürdető és az ideiglenes tartózkodási hely szerepét is.
Az alapkövetelmény a mosógép és szárítógép elhelyezése volt tároló és szortírozó felületekkel. Mivel nagy a család, úgy döntöttünk, hogy a gépek mellé helyezünk kettő szennyesruhás kosarat a színes, valamint a fehér ruhák számára. Mindkettő kosarat ajtós szekrénybe helyeztük. Mellette egy nagyobb méretű mosdó kapott helyet, mely ruhák kézzel történő mosására használható. Mivel közvetlenül a kertbe vezető ajtó mellett helyezkedik el, alkalmas számtalan más funkció betöltésére is.
A helyiség másik oldalára, közvetlenül a kerti bejárat mellé került a kutya mosdatására alkalmas tusoló, 40 centire megemelve a talajtól, megkímélve a tulajok gerincét és derekát a családi kedvenc fürdetése során. Az ilyen tusolók vagy lemosók nagyon praktikusak lehetnek a kert közelében, ahol le tudjuk öblíteni sáros csizmánkat vagy akár munka- és sporteszközeinket is. Egy ilyen többfunkciós mosókonyha egyfajta tisztasági szűrőként is működhet a ház és a kert között.
A mosókonyha kerti kijárattal vagy anélkül – nagyon hasznos része lehet egy aktív és többtagú háztartásnak. Bízom benne, hogy fontos részévé válik a felújítás alatt lévő új otthonnak is.
MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben