kele
perec1
garas1
63. évfolyam
37. szám
Megjelenés:
2019. 09. 12.
kiscim3719
 

Tippek otthoni iroda berendezéséhez

lakber4317Majdnem minden otthonban van egy olyan helyiség, melyet otthoni irodának nevezünk. Lehet ez egy hely, melyet csak időnként használunk számlafizetéskor vagy az e-mailek rendezésekor, gyerekeknek egy csendes sarok, ahol megoldják a házi feladatukat vagy akár egy hely, ahol pihenünk egy nagyot. Vannak olyanok is, akik otthon végzik a munkájukat, ezért részükre különösen fontos ez a helyiség, mert napi nyolc vagy több órát töltenek ott.
Mielőtt a dolgozó berendezésébe vágunk, fontos, hogy tudjuk, mi lesz a fő funkciója – munka, látogatók fogadása is, lazítás...
Mindezek előtt a tárolófelület az, ami a legfontosabb része minden irodának. Dokumentumok, irodai kellékek, könyvek – mindezeknek célszerű nyitott vagy zárt fali polcrendszert tervezni. Ne feledkezzünk meg a kihúzós dokumentumtárolókról és a fiókos elemekről sem, melyekre rá tudunk helyezni egy nyomtatót vagy más elektromos berendezést. Az asztal még egy olyan bútor, melynek központi szerepe van az irodában. A nagysága feleljen meg a munka jellegének, kinézete pedig az ízlésünknek és az iroda stílusának. Amennyiben értekezleteket is tartunk mellette, figyeljünk oda a méreteire, hogy férjen mellé legalább plusz két szék, hogy tudjuk fogadni a vendégeket is. A székünk legyen ergonomikus, derék- és könyöktámasszal. A szék választásánál is fontos a kinézet, de itt inkább legyen nagyobb hangsúly a funkción.
A dolgozóasztal elhelyezésénél figyeljünk oda arra, hogy a helyiség legjobb kilátását válasszuk hozzá. A több órás munka folyamán nyugtató hatása van a természetre néző kilátásnak, kedvező a szemünknek és a közérzetünknek.
A munkafelület megvilágítása is nagyon fontos terület, majdnem külön téma. Legjobb a természetes megvilágítás, viszont fontos, hogy megfelelő asztali vagy dolgozólámpát válasszunk az éjszakai és téli időszakokra. Amennyiben nem alkalmaznak belsőépítészt, a lámpákat árusító üzletekben is utánanézhetnek a szükséges fény- és lámpatechnikai adatoknak.
És itt van nem utolsó sorban a dekoráció, mellyel személyes jelleget adhatunk a dolgozószobánnak vagy -saroknak. Festmények, családi fotók, cserepes virágok és még sorolhatnánk tovább... Mindezek fontosak a jó közérzethez és a munkakedv serkentéséhez.
MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben