kele
perec1
garas1
64. évfolyam
26. szám
Megjelenés:
2020. 07. 02.
kiscim2620
 

Az első lépés a házba – az előszoba

lakber4717Már rég nem foglalkoztunk a ház vagy lakás egy nagyon fontos terével – az előszobával. Ez az a hely, ahova legelőször érkezik meg az ember, ahova legelőször lép be a vendég és ahol elsőként lép be a szerencse. Már csak ezek is elég fontos érvek ahhoz, hogy egy szép és kellemes előszobát tervezzünk az otthonunkba.
Esetünkben egy meglévő ház előszobája került felújításra. Jelenleg is funkcionál, de kissé rendezetlen. Néhány egyszerű és anyagilag kedvező megoldással átterveztük.
A legfontosabb cél a cipők és a kabátok vagy zakók rendezett elhelyezése volt. Mivel a bejárati ajtót lecseréltük és kissé áthelyeztük, a bal oldali részen némi helyet nyertünk, ahova elhelyeztük az akasztós részt. Ennek külön dizájnja van: különböző fafajtákból készült csíkokból van összerakva, melynek egyes részei kibillenthetőek és így akasztóként működhetnek. Amikor épp nincs rajta kabát, a fal egy faburkolatú felületként működik mint egy egyedi belső építészeti elem. Ez az elem közvetlenül az ajtó mögött van, így nem a felakasztott kabátok látványa az első, ami fogadja az embert, amikor belép a házba. A helyiség jobb oldalára került egy alacsony, polcrendszeres, zárt cipőszekrény világos színben – lehetőleg fehér szín használatát javaslom. Felette egy nagyobb méretű tükör van, mely a fal felé fordul – nem az ajtó vagy az ablak felé –, hogy a feng shui szerint a szerencse bejövetelkor ne ütközhessen belé és ne áramoljon ki a házból. A cipőszekrényre helyezzünk valamilyen strapabíró zöld növényt vagy vágott virágot egy vázába, valamint egy dísztálkát a kulcsoknak. Így érkezéskor kellemes kompozíció kényezteti szemünket és lelkünket. A bejárattal szembeni üres falra képeket raktunk. A tematikájuk nem is fontos, a lényeg hogy egyezzenek meg az előszoba stílusával és a lakók formavilágával. Az ablak alá helyeztünk egy ülőkét is, mely a cipő felhúzásánál jól tud jönni.
A bejárati tér színvilágát esetünkben a természetes földszínek dominálják. A választott színek és textúrák megegyeznek a megrendelők ízlésvilágával.
MCSi Design