kele
perec1
garas1
64. évfolyam
26. szám
Megjelenés:
2020. 07. 02.
kiscim2620
 

Lakberendezési tippek a 2018-as év tökéletes otthonához

lakber0218Fénysebességgel megérkeztünk az új esztendőbe. Az újévi fogadalmak szellemében jöjjön tőlem is néhány tipp, hogyan frissíthetjük fel otthonunkat és hogyan szabadulhatunk meg a felesleges tárgyaktól néhány egyszerű lépésben.
Amennyiben nagytakarításba kezdünk, csináljuk ezt helyiségenként, lépésekben. Ne vágjunk mindenbe egyszerre, mert belefáradunk és nem fejezzük be a nagytakarítást.
Ne hagyjuk a dolgokat befejezetlenül. Ha belekezdtünk valamelyik lakásrész átalakításába, ne hagyjuk félbe, mert idővel elveszítjük a kedvünket a folytatáshoz.
A kidobásra vagy elajándékozásra szánt dobozoktól/zacskóktól szabaduljunk meg minél előbb, különben ott ragadnak otthonunkban. Célszerű önkritikusan átnézni a gardróbszekrényünket. Talán nem is kell új gardróbszekrényt vásárolnunk? Célszerű átfésülni a fiókokat, szekrényeket, megvizsgálni a dolgok szavatosságát, rendezni a polcokon heverő szétszórt tárgyakat. Meg fogunk lepődni, mennyi felesleges holmit hozunk be az otthonunkba, amely utána ott ragad, foglalja a helyet és akadályozza az új energiák szabad áramlását.
Takarítás után jöhet a lakásfrissítés is. A legolcsóbb és legegyszerűbb térfrissítő eszköz a falszín megváltoztatása. Válaszunk ki egy falat és változtassuk más színűre. Jó trükk az is, ha a könyvespolcok mögötti látható falat frissítjük fel új színnel. Pénztárcakímélő az is, ha áthelyezzük a falon levő képeket, festményeket, vagy lecseréljük őket. Ha merészek vagyunk, akár helyezzük őket valamilyen szokatlan helyre. Végtelen variáció áll rendelkezésünkre lakás-kiegészítőkkel, melyeket áthelyezünk vagy megvásárolunk a meglevőkhöz.
Nagyobb pénzbefektetés mellett akár bútort is lecserélhetünk az otthonunkban. Amennyiben engedi a tér, változtassuk meg a bútorok elrendezését. Játszadozhatunk a világítással is. Az állólámpák áthelyezése jelenti a legegyszerűbb térbeavatkozást. A tárgyak és fényforrások áthelyezése plasztikus változtatást jelent a térben. És itt vannak még a szobanövények is...
Fontos, hogy legyen az otthonunk elrendezésénél egy koncepciónk, amelyhez tartjuk magunkat. Ehhez kell némi lakberendezési tudás is, melyek alapjait akár könyvekből, online vagy tanfolyamokon is megtanulhatunk. Lehet, hogy ez lesz az új évben a legújabb szenvedélyünk, a lakberendezési tudásunk kiegészítése?
MCSi Design