kele
perec1
garas1
63. évfolyam
12. szám
Lendva 
2019. 03. 21.
kiscim1219
 

Konyha és nappali berendezése

lakber25181Ezúttal is egy kedvelt témakörnél vagyunk, az amerikai konyhás nappali berendezésénél, mely egy család legfontosabb tere. Itt zajlik a közös élet legnagyobb része, általában ebben a térben folyik a legtöbb közös tevékenység. Ezért is tartom a konyha és nappali – egybevont lakásrészt különösen fontosnak.

Egy hosszúkás alaprajzú tér berendezésére került sor, melynek a tájolása tökéletes, mert északnyugat a fő iránya, valamint egy nyitott terasszal van összekötve a kerttel. Így tavasztól nyárig összefolyik a benti és a kinti tér, és egy teljesen más életkörnyezeti dimenzió nyílik meg.

A konyha mellé már az alaptervezés során egy kisebb kamra is került, mely egy négyszemélyes család esetében nagyon jól jön. A konyhasor a külső falhoz került, mert ott vannak a vezetékek. A klasszikus egyoldalú szekrénysort – ablakkal a mosogató felett – egy konyhasziget egészíti ki, melybe a tűzhely került integrált reggelizősarokkal és két székkel. A konyharész központi eleme az étkezőasztal. Ennek a centrális helyét a kétoldalú kandalló hangsúlyozza, mely további kellemes közeget biztosít az asztal körül ülőknek.

A nappali rész a tér túloldalára került, klasszikus alacsony szekrénysorral, mely felett könyvespolcok sorakoznak egy TV társaságában. Nem maradt el a kényelmes heverő, kanapé sem, hisz egy hosszú nap után mindenkinek jólesik egy kis pihenés. A nappali részből közvetlen kapcsolatunk van a kinti terasszal és a kerttel. Ez a pozitív térkiegészítés az év minden részében kiemelt minőséget jelent.

A térnek van még egy pozitívuma. A tetőtér nem lett beépítve, így a magas, a tetőig érő tér kihangsúlyozza a tetőszerkezetet és megnagyobbítja a teret.

Az anyaghasználatban előnyben részesítettük a fehér színt, melyet a fa nemes textúrája hangsúlyoz. Együtt rusztikus, de elegáns és könnyed benyomást keltenek. A tér már magában annyi dinamikát hordoz, hogy mindenképp a visszafogott anyaghasználatot tartottam célszerűnek.

A mostani miliő vezérfonala a család és a természetes együttélés a kerttel. Könnyeden és kipihenten.

MCSi Design