kele
perec1
garas1
64. évfolyam
13. szám
Megjelenés:
2020. 04. 02.
kiscim1320
 

Nappali-változatok

lakber4818Napjainkban egyre több a felújítás, ami jó jel, mert a fenntarthatóság irányába mutat. Az e havi lakberendezési tanácsadásban egy nappalira készítettem el kettő különböző lakberendezési javaslatot. Az adott nappali különlegessége az, hogy kedvező alaprajzi méretei és tájolása mellett sajnos átjárószoba. Ezen tények mellett továbbá két teherhordó oszlop helyezkedik el a tér középponti helyéhez közel. A megrendelők szeretnének a nappali mellett egy dolgozót is kialakítani könyvtárolós résszel.

Az egyik kedvenc filantróp példaképem sokszor mondja, hogy nincsenek megoldhatatlan problémák, csak kisebb vagy nagyobb megoldható kihívások vannak. Ennek szellemében álltam neki a nappali tervezésének.

Az egyik változatban zártabb terű nappalit terveztem, melyben az oszlopok közti tér könyvespolc-rendszerrel választja le a nappali terét a dolgozórésztől. Az enteriőr hangsúlyos, kiemelkedő eleme a meglévő téglaburkolat lett, mely a keleti falon és az oszlopokon jelenik meg és melyet érinthetetlenül hagytam (amennyiben leszámítjuk a megfelelő karbantartást), mert kellemes közérzetet teremt a struktúrája és a színe. Az első változat berendezése is kényelmes és nyugodt légkört hordoz.

A második változat kissé modernebb hangulatú, visszafogottabb formavilággal, viszont színesebb, intenzívebb változat. Ennél is megőriztem a meglévő (jó állapotban lévő) téglafal felületét. Ebben a változatban a tér áramlása folyamatos. Az oszlopok ez esetben nem lehatárolóként szerepelnek, inkább mint kiemelt építészeti elemek, melyeket mintha  átgondoltan odaterveztünk volna.

A nappali nyugati falára mindkét változatban alacsony szekrénysort állítottam. Ide kerül a tv és más médiaberendezések, melyeket elegánsan a szekrénysorba helyezve rendezett közeget tudunk létrehozni. Továbbá mindkét belső elrendezésnek a terét állólámpák gazdagítják, melyek stílusilag megadják az egyediséget és az eleganciát.

 

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben