kele
perec1
garas1
63. évfolyam
34. szám
Megjelenés:
2019. 08. 22.
kiscim3419
 

Lakórészleg áttervezése

lakber1416Ezúttal tavaszias hangulatban, egy kreatív művészpár részére alakítottam át egy negyvenöt négyzetméter alapterületű lakóteret. A rendelkezésünkre álló hely a családi ház pinceszintjén helyezkedik el, saját konyha- étkezővel, nappalival és dolgozósarokkal.
Maga a tér tágas és 2,4 méteres belmagasságú. A legnagyobb kihívás a megfelelő fényviszonyok biztosítása volt a korlátozott természetes fényforrás miatt. Ugyanúgy kihívást jelentettek a meglevő, mennyezet alatt futó vezetékek, melyekről alapos megfontolás után úgy döntöttem, látható állapotban hagyom ezeket, mert fontosabbnak tartottam a megfelelő fényviszonyok és a belmagasság biztosítását. Nagyobb belmagasság esetén álmennyezet alkalmazását javasolnám.
A konyha-étkező tere harminckét négyzetméteren helyezkedik el, ahol egy L alaprajzú konyha kapott helyet klasszikus étkezőasztallal. A nappali is hagyományos elrendezésű, visszafogott vonalakkal, flexibilis és kihúzható kanapéval, amely pillanatok alatt átalakítható egy kényelmes vendégheverővé. A dolgozósarok a tér bemélyedő sarkába került, ahol némi intim alkotói nyugalmat biztosít lakóinak. A nappali és a dolgozó terének elválasztását egy tágas könyvespolc-rendszer biztosítja.
A tér domináló színei a kék, a lila és a sárga. A kék szín nyugtató hatással bír, csökkenti az emberben felgyülemlő stresszt, friss levegő és tenger képzetét hozza a lakásba. A lila szín a kék és a piros keveréke, melynek együttes hatása nyugtató és energizáló, serkenti az agy kreatív központját és segít koncentrálni. A sárga szín a lila komplementere, jókedvre derít, vidámságot hoz az életbe, serkenti a gondolkodást és az agy vizuális központját. Az alkalmazott színekkel tökéletesen párosul a választott világos fabútor, mely így együtt kellemes elegáns, de játékos hangulatot teremt otthonunkban.
A kellemes közérzet biztosítás szempontjából fontos a helyes megvilágítás, melyet megfelelő mennyiségű fényforrással értünk el. Az új térelrendezésben a klasszikus spotlámpák mellett két központi elemet használtam, két egyedi függőlámpa-kompozíciót. Játékos beállítása felgyorsítja a tér energiaáramlását, még kellemesebbé varázsolja a dinamikus térérzetet, valamint hozzásegít a jó közérzethez és sok kreatív ötlet születéséhez.
MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben