kele
perec1
garas1
64. évfolyam
42. szám
Megjelenés:
2020. 10. 22.
kiscim4220
 

Házi fitneszterem

lakber2119A mozgás, a sport egy külön témakör, amire jó odafigyelni, mert az irodai munka és a kevés mozgás jellemzi többnyire napjainkat. Ebből kifolyólag, sokan rendszeresen edzőtermekbe járnak, hogy fenntartsák a kondíciójukat és egészségesek maradjanak. Vannak viszont napok, amikor nem tudunk elmenni edzeni és jól jön, hogy otthon is van erre lehetőség. Ez a témakör foglalkoztatja azt a fiatal párt is, akik apropóján megszületett az aktuális lakberendezési tanácsunk.

Az edzőterem berendezésénél építészeti szempontból nézve leginkább a padlóburkolatra kell odafigyelnünk. Ha választhatunk, legyen ez gumis padlóburkolat, amely csúszásmentes felület. De otthoni használatra ugyanúgy megfelelnek a vinil- vagy más PVC-padlók, de a textilből, valamint akár a fából készült padlóburkolatok is.  

A felszerelés kiválasztásnál a pénzkeret mellett tőlünk függ, milyen gépeket szerzünk be. Fontos néhány kardio-edzésre is alkalmas gép beszerzése: futópad, szobakerékpár, elliptikus tréner. Mellettük majdnem kötelező a tornapad, a falilétra, a step-pad, a matrac és a súlyok, valamint más tornakellékek beszerzése, amelyek segítségével a saját testsúlyunkkal végtelen sok gyakorlatot végezhetünk. Ajánlatos egy falitükör beszerzése is, hogy mozgás közben lássuk a testtartásunkat, egy minőségi hifirendszer, valamint egy tévé. És ne feledkezzünk meg egy szekrényről, ahova le tudunk helyezni különböző tárgyakat. A világítás legyen egyenletes.

Az aktuális házi teremnél a kardio-gépeket a belső falon levő tévékészülék felé orientáltam. Meg lehet őket fordítani, ha mozgás közben inkább a természetet szeretnénk figyelni az ablakon keresztül. A terem elrendezése szabadon változhat, a fix falilétra kivételével. Az adott edzőteremnél textilpadló mellett döntöttem antracitszürke színben. A falaknál vertikális irányú natúr vörösfenyő falburkolattal játszadoztam. Mellette a zöld szín nyugtató hatása kerül előtérbe, a mostanság újra kedvelt tapétával kombinálva. A tapétához a trendi filodendron és pálma kombinációt választottam, mely friss és pozitív vibrációt hoz a térbe. Az álmennyezetbe soronként szabályozható spotlámpákat süllyesztettem. Ezeket fali világítással egészítettem ki.

Egyszerű látványvilág néhány hangsúlyos elemmel, melyek határozottan áttranszformálják a teret. Remélem, ihletet ad ez Önöknek is, és ha nem épül is saját konditerem, de kezdetnek egy elliptikus tréner is megteszi a nappali tévéje előtt.

MCSi Design