kele
perec1
garas1
64. évfolyam
42. szám
Megjelenés:
2020. 10. 22.
kiscim4220
 

Öltöztessük színekbe otthonunkat!

lakber4319Érdekes lakberendezési kihívás érkezett hozzám. Egy fiatal házaspár keresett meg, akiknek nagyon gazdag a közösségi élete. Sokat utaznak, amikor pedig itthon vannak, barátok és családtagok látogatnak el hozzájuk napi szinten. Ebben a szellemben szeretnék berendezni a lakás központját, a nappali-étkező-konyhát is. A nappali különlegessége az, hogy kétszintes a légtere és összenyílik a manzárd-galériával. Mindemellett egy nagy kandalló díszíti a tér nyugati sarkát, gazdagítva a hangulatot.

Az adott teret a közösségi élet központjaként egy légtérként kezeltem az emeleti galériával. A konyha és nappali bútorzatán a fehér szín dominál natúr fabetétekkel kombinálva. A megrendelők kedvelik a minimál építészetet és ebből kifolyólag a tiszta belső berendezést is. Ezért lett a fehér szín az a minimalista vezérfonal, mely végigfut a térben. A konyha tere, melyet egy üvegezett tolóajtón keresztül közelítünk meg, összefolyik a konyhaszigeten keresztül az étkezővel és a nappalival, majd folytatódik a fedett teraszon. A nappali terében levő minimál kandalló ülőrésze mögé egy egzotikus tapiszériát helyeztem, melyet egy afrikai út során vásárolt a házaspár. A tapiszériák kedvelt kiegészítőelemként újra visszatértek a belsőépítészetbe. A színes textília tökéletesen illik a nappaliba, színeivel, textúrájával feldobja a teret és hangsúlyozza a minimalista vezérfonalat. A kanapé és a taburé színes, de formaviláguk visszafogott, így tökéletesen illeszkednek a térbe.

 

 

A galéria tere multifunkciós szerepet kapott. Hétköznapokon a könyvtár és a dolgozósarok szerepét tölti be, látogatás esetén pedig az ideiglenes fekhelynek ad helyet. Később, amikor megérkeznek a gyerekek, átalakíthatjuk játszósaroknak is.

A nagy fedett terasz a ház kiemelt és értékes része, nyugodt társalgóhely egész évben. Ilyen formában a benti tér folytatódik a kintiben, így kiegészíti és gazdagítja a lakók mindennapjait.

 

 

MCSi Design