kele
perec1
garas1
65. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2021. 09. 23.
kiscim3821

Új bérlakások épülnek a Župančič utcában Lendván. Az elsősorban a fiatalok első lakhatási igényeinek kielégítését ...

A Lendvai Könyvtár és Kulturális Központ (KKK) és Lendva Község viszonya néhány éve már nem mondható felhőtlennek, a ...

Augusztus 11-én a Bánffy Központ teraszán bemutatkozott a Vajdasági Irodalmi és Képzőművészeti Karaván. Dudás Károly ...

A Lendvai Galéria-Múzeum (GML) a Szlovén Köztársaság Kulturális Minisztériuma által kiírt pályázaton 7.000 euró ...

Három tömbház épül 24 bérlakással
Górcső alatt a KKK ügyvitele
A fiatalokon a sor
Elhanyagolt hagyaték?
 

Pozitív színekben gazdag esztendő

lakber0421Kezdjük el az idei lakberendezési rovatot azokkal a színekkel, amelyek alaposan befolyásolják a lakberendezés, a divat, a formatervezés világában alkotó emberek munkáját, valamint rajtuk keresztül bennünket is. A trendvezér, színszakértő és festékgyártócég, a Pantone Color Institute 2021-re egy élénk sárgát, az Illuminating 13-0647-et és egy klasszikus szürkét, az Ultimate Gray 17-5104-et választotta az év színéül. Érdekes és izgalmas páros.

A szürke szín egy független, szilárd alapszínt képvisel, melyet nagyon jól lehet kombinálni más színekkel, mert elég univerzális tulajdonságú. Alapban ez egy nyugtató szín, mely biztonságot áraszt. A párosításától függően varázsolhat meleg vagy hideg hatást a térben. Ugyanúgy megállja a helyét minden helyiségben és stílusban is.

A sárga szín alapvetően egy pozitív, optimizmust árasztó szín, amely feldobja a teret. Mivel a nap színe, ezért energiát sugároz és a fény erejét képviseli. Ha megjelenik a térben, minden fényesebbé válik – ami a napjainkban nagyon szükséges az ember szellemi túléléséhez.

A Pantone által választott két szín tökéletesen harmonizál egymással. Egyszerre lehetnek modernek és otthonosak, vidámak és nyugodtak az arányok változtatásától függően. „A stabil Ultimate Gray és a vibráló Illuminating sárga egysége a bátorság és a remény üzenetét közvetíti számunkra” – nyilatkozta a Pantone Color Institute igazgatója.

 

 

Az év színei két egymástól független színt jelentenek, amelyek megmutatják, hogy két különböző elem együtt alkalmazva hogyan támogathatja egymást. Együtt praktikusak és sziklaszilárdak, de ugyanakkor melegek és optimisták. Egy olyan átgondolt színkombináció ez, melynek van kapcsolata az innovációval és az intuícióval, valamint a bölcsességgel és az intelligencia tiszteletben tartásával, így ösztönzve a megújulást. Egyben új gondolkodásmódok és új koncepciók felé terelhet bennünket. Ezzel a Pantone pozitív üzenetet kíván küldeni, hogy tudatosan enyhítse e kihívásokkal teli időszakot.

Ez egy igen érdekes színválasztás, mely magába foglalja a tudatosság mély érzését, a napfény pozitív üzenetét és a szebb jövő ígéretét, azt az érzést, hogy minden rendben lesz.

Forrás: Pantone

 

 

MCSi Design