kele
perec1
garas1
65. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2021. 09. 23.
kiscim3821

Új bérlakások épülnek a Župančič utcában Lendván. Az elsősorban a fiatalok első lakhatási igényeinek kielégítését ...

A Lendvai Könyvtár és Kulturális Központ (KKK) és Lendva Község viszonya néhány éve már nem mondható felhőtlennek, a ...

Augusztus 11-én a Bánffy Központ teraszán bemutatkozott a Vajdasági Irodalmi és Képzőművészeti Karaván. Dudás Károly ...

A Lendvai Galéria-Múzeum (GML) a Szlovén Köztársaság Kulturális Minisztériuma által kiírt pályázaton 7.000 euró ...

Három tömbház épül 24 bérlakással
Górcső alatt a KKK ügyvitele
A fiatalokon a sor
Elhanyagolt hagyaték?
 

Maximális helykihasználás

lakber1621A többfunkciós terek mindig aktuális témakört jelentenek, különösen a kisebb alapterületű lakások esetében, ahol minden négyzetméter számít. Korábban már elemeztük, hogyan lehet a lakásunkban extra helyet nyerni, ha változnak az életkörülmények. Az ideiglenes otthoni dolgozósarokról beszéltünk, amely mostanság, az adott globális helyzet miatt kifejezetten aktuális témává vált.

A pihenés és az alvás lett rovatunk mai témája. Napjainkban, amikor gyorsan változnak a szituációk és villámgyorsan kell hozzájuk alkalmazkodnunk, még aktuálisabb lett otthonunk többfunkciós lehetőségeinek maximális kihasználása. Kisebb alapterületű lakások esetében egy összecsukható ágy a szekrénybe rejtve – ezek szinte varázsszavak sok ember számára. A vertikálisan összecsukható ágyak helyes elhelyezése a lakásban az egyik legfontosabb szempont. Legtöbbször a nappaliban kapnak helyet, de beleilleszthetjük akár a dolgozószobába, a gyerekszobába is. Jelenthetnek ideiglenes vagy állandó megoldást. Ily módon az ágyat elrejthetjük a falban, amely így falburkolatként jelenik meg, de képezhetünk polcrendszert is, melybe vertikálisan belesüllyesztjük a rejtett ágyat. Az utóbbi még izgalmasabb megoldás, mert több lehetőséget nyújt – könyvespolcok, tárolófelületek... A modern technológia lehetővé teszi, hogy az ágyat akár automatizált elektromos rendszerrel is ellássuk. Az egyszerűbb, általában alkalmazott változat természetesen a manuálisan működtető rendszer.

 

 

Az összecsukható ágy pozitív jellemzője az, hogy több tárolási lehetőséget kínálnak a térben: függőlegesen, oldalirányban vagy fejjel lefelé. Egy ilyen beépített ágy mindegyik esetben minimális helyet foglal el, és elegendő helyet biztosít a helyiségben. Ezzel a megoldással a helyiség pillanatok alatt áttranszformálható egy teljesen más funkcióra. Éjszaka hálószoba, napközben dolgozószoba, nappali, vagy akár csak több játszófelület a gyerekeknek.

Itt van tehát egy újabb hatékony és praktikus belsőépítészeti megoldás, melyet sok lakásban régóta sikeresen alkalmaznak. A népszerűsége miatt néhány gyártó a típustermékei köze sorolta és így kedvezőbb áron hozzáférhetővé vált. Az összecsukható ágy mindenképp a rugalmasság és a többfunkciós modern élet szellemiségének képviselője.

 

 

MCSi Design