kele
perec1
garas1
65. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2021. 09. 23.
kiscim3821

Új bérlakások épülnek a Župančič utcában Lendván. Az elsősorban a fiatalok első lakhatási igényeinek kielégítését ...

A Lendvai Könyvtár és Kulturális Központ (KKK) és Lendva Község viszonya néhány éve már nem mondható felhőtlennek, a ...

Augusztus 11-én a Bánffy Központ teraszán bemutatkozott a Vajdasági Irodalmi és Képzőművészeti Karaván. Dudás Károly ...

A Lendvai Galéria-Múzeum (GML) a Szlovén Köztársaság Kulturális Minisztériuma által kiírt pályázaton 7.000 euró ...

Három tömbház épül 24 bérlakással
Górcső alatt a KKK ügyvitele
A fiatalokon a sor
Elhanyagolt hagyaték?
 

Házi borospince

lakber2021Az e havi lakberendezési rovatban egy kissé szokatlan és érdekes témával foglalkozunk – házi borospincével. De nem a szó klasszikus értelmében, ahogyan vidékünkön ismerjük a borospincét, hanem egy szenvedélyes borgyűjtő házi borospincéjét tervezzük meg. A család házi gyűjteményében már van több száz borosüveg. Néhányat ajándékba kapott a család, néhányat vásároltak mindenfelé, ahol jártak a világban. Most szeretnének egy méltó helyiséget, ahol mindezen kincseket tárolják és élvezhetik a világ borainak ízeit.

A háznak ideális a helyszíne, mert részben a föld alatt helyezkedik el a pinceszintje, ami a bortároláshoz ideális hőmérsékletet biztosít. Igaz, hogy esetünkben nem döntő ez a részlet, mert a borok többsége vitrines hűtőszekrényekbe kerül. A borkollekció egy felújítandó helyiségben lesz egy nagy, faltól falig terjedő borszekrényben. Mindenképp ez lesz a szoba kiemelt bútora. A borkollekció mellé kell némi ülőfelület is, ezért került elhelyezésre két kényelmes fotel kisebb dohányzóasztallal az egyik oldalon, valamint bárpultos asztal bárszékekkel a másik oldalon. Itt több ember is elfér az asztal mellett.

 

 

A helyiség kellemes, igazi borospince-hangulata már eredetileg is. Téglafalakkal és dongaboltozattal készült, melyek a múlt romantikus szellemét hordozzák magukban. A téglafelület némi tisztítást kap, de meghagyjuk az eredeti, kissé rusztikus formájában.

Az előpincei részen egy közösségi eseményekre szánt helyiséget terveztünk. Ez a tér a borospince folytatása a föld alatti kincsektől a csodálatos természet felé. Ide egy többszemélyes asztalt terveztem, melyet a társaság számától függően lehet változtatni. Ehhez lehet majd kombinálni a mobilgrilltől a további szükséges tároló- vagy dolgozófelületekig bármit. Az összegyűlt ínyenc társaságtól függ, milyen formában kap életet ez a rugalmasan kialakítható előtér.

A belső elrendezésben a sötét, olajozott diófa jelenik meg kiemelten. A téglafallal társítva tökéletesen hangsúlyozzák egymás gyönyörű textúráját és színárnyalatát. A tökéletes drámai hangulatot a falilámpák árnyjátékával érjük el, melyek megadják a rusztikus tér eleganciáját.

 

 

 

MCSi Design