kele
perec1
garas1
65. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2021. 09. 23.
kiscim3821

Új bérlakások épülnek a Župančič utcában Lendván. Az elsősorban a fiatalok első lakhatási igényeinek kielégítését ...

A Lendvai Könyvtár és Kulturális Központ (KKK) és Lendva Község viszonya néhány éve már nem mondható felhőtlennek, a ...

Augusztus 11-én a Bánffy Központ teraszán bemutatkozott a Vajdasági Irodalmi és Képzőművészeti Karaván. Dudás Károly ...

A Lendvai Galéria-Múzeum (GML) a Szlovén Köztársaság Kulturális Minisztériuma által kiírt pályázaton 7.000 euró ...

Három tömbház épül 24 bérlakással
Górcső alatt a KKK ügyvitele
A fiatalokon a sor
Elhanyagolt hagyaték?
 

A 2020-as év színét nem lehet nem szeretni : a klasszikus kék

lakber0420Az év végén a design-világ közzéteszi a következő év trendjeit. Így a „színes cég”, a Pantone Institute is meghirdette december elején a 2020. év színét. Ezúttal az univerzális kedvencet, a klasszikus kék színt választották ki (19-4052 Classic Blue). Az Institute elnöke így indokolja döntésüket: „A választásunk tükrözi az emberek vágyát a nyugalom és a biztonság után.” A kék szín a megbízhatóságot, a becsületességet, a kék eget és az óceánt szimbolizálja, azaz „kék otthonunkat”, amelyet az aktuális események nyomán, a fenntarthatóság témakörében úgy is értelmezhetünk, hogy itt az idő, hogy a Földünk megőrzése kerüljön előtérbe.

A színek tagadhatatlanul hatással vannak az emberek közérzetére, és az aktuális klasszikus kék pozitív: a nyugalom, a tisztaság, a stabilitás és a folytonosság érzetét sugallja. Így érthető, hogy az autóiparban és a digitális iparágakban már megjelent és elfogadott. Mivel nagyon barátságos színről van szó, mely alapban semlegesnek számít, az építészetben könnyen alkalmazhatjuk bel- és kültéren is. Megjelenhet különböző felületeken, textúrákon, bútorban, falszínben, dekorban... Konkrétan ezt az örökké időtlen színt alkalmazhatjuk a nappaliban vagy a közlekedőn, ahol már vannak fafelületű bútoraink, mert kihangsúlyozza a fa gyönyörű felületét. Nyugtató hatása miatt jól alkalmazható akár falszínként a hálóban, a gyerekszobában fehér bútorral és kiegészítővel párosítva. Jól kombinálható a sötétzölddel vagy akár a komplementer narancssárgával. De maradhatunk a lilásrózsaszínnel párosításnál is, akár csak textíliadekor szintjén.

 

 

„A hatalmas és végtelen esti égbolt határtalan kékje, a Pantone 19-4052 Classic Blue ösztönöz bennünket, hogy tágítsuk ki a gondolkodásunkat, kihívás a mélyebb gondolkodásra, növeljük a perspektíváinkat és nyissuk meg a kommunikáció áramlását. Olyan időben élünk, amelyben szükséges a bizalom és a hit. Ezt a fajta állandóságot és bizalmat fejezi ki a Pantone 19-4052 Classic Blue, egy szilárd és megbízható kék árnyalat, amelyre mindig támaszkodhatunk” – mondta Leatrice Eiseman, a Pantone Color Institute ügyvezető igazgatója.

(Forrás: Internet)

 

 

MCSi Design