kele
perec1
garas1
65. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2021. 09. 23.
kiscim3821

Új bérlakások épülnek a Župančič utcában Lendván. Az elsősorban a fiatalok első lakhatási igényeinek kielégítését ...

A Lendvai Könyvtár és Kulturális Központ (KKK) és Lendva Község viszonya néhány éve már nem mondható felhőtlennek, a ...

Augusztus 11-én a Bánffy Központ teraszán bemutatkozott a Vajdasági Irodalmi és Képzőművészeti Karaván. Dudás Károly ...

A Lendvai Galéria-Múzeum (GML) a Szlovén Köztársaság Kulturális Minisztériuma által kiírt pályázaton 7.000 euró ...

Három tömbház épül 24 bérlakással
Górcső alatt a KKK ügyvitele
A fiatalokon a sor
Elhanyagolt hagyaték?
 

Az álmok birodalma

lakber1620Érdekes belsőépítészeti kihívás érkezett hozzám: egy hálószoba felújításának a megtervezése, melyet ráadásul egy mini fürdővel szeretnének kiegészíteni. Az elképzelés szerint a berendezés legyen modern, némi art deco beütéssel és meleg fa hangsúlyokkal. A szobába a megrendelők szeretnének egy dolgozósarokként vagy sminksarokként funkcionáló térrészt is.

A fürdőszobában a klasszikus kialakításra van igény – zuhanyzó, mosdó és toalett. Mivel felújításról van szó, könnyen lehetséges a vezetékek áthelyezése, de viszonylag szokatlan és nehezen kezelhető a szoba alaprajzi formája és a fürdőszoba rendelkezésére álló hely.

Mivel a megrendelőket nyitott életfilozófia jellemzi és szeretnek kísérletezni, egy kissé szokatlan, merészebb megoldás mellett döntöttünk. Amennyiben klasszikus fallal választanánk le a szobát és a fürdőt, lehatárolnánk a teret, ezért üvegfalat javasoltam, mely a két különböző funkciójú helyiséget fizikailag elválasztja, vizuálisan mégis összefogja, így a fürdő a háló meghosszabbított tereként működik.

Az álmok birodalmának jelképeként a fehér szín lett a semleges vezérfonal, melyet a bútorokon végigvezettem be egészen a fürdőbe, ahol a fehér burkolatban visszakanyarodik a falon keresztül a padlóburkolatba. A fapadló és az egyedi, gazdag falburkolat pedig a természet és a Föld szellemét hozza a térbe. Az ágytámla kárpitozott gazdagsága a mögötte levő dús, geometrikus art deco tapétába fordul át. A helyiség még egy merész vonása a geometrikus csillár, a tér drámai hangsúlya, mely egy pillanatra talán zavarba is hozza a megfigyelőt. Másodpercek kérdése, mire eldől, tetszik-e vagy sem.

 

 

Kissé szokatlan és drámai az egész enteriőr, de a természetes elemek beiktatásával kellemes dinamika van benne. Nem mindennapi megoldás nem mindennapi felhasználók részére tervezve. Kellemes időnként kísérletezni az enteriőrrel otthon, a már meglevő, megszokott terekben is. Miért? Ha másért nem, akkor azért, mert így is serkentjük agyunk aktivitását és segítjük a kreatív energia áramlását a szürke mindennapokban.

 

 

MCSi Design