kele
perec1
garas1
65. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2021. 09. 23.
kiscim3821

Új bérlakások épülnek a Župančič utcában Lendván. Az elsősorban a fiatalok első lakhatási igényeinek kielégítését ...

A Lendvai Könyvtár és Kulturális Központ (KKK) és Lendva Község viszonya néhány éve már nem mondható felhőtlennek, a ...

Augusztus 11-én a Bánffy Központ teraszán bemutatkozott a Vajdasági Irodalmi és Képzőművészeti Karaván. Dudás Károly ...

A Lendvai Galéria-Múzeum (GML) a Szlovén Köztársaság Kulturális Minisztériuma által kiírt pályázaton 7.000 euró ...

Három tömbház épül 24 bérlakással
Górcső alatt a KKK ügyvitele
A fiatalokon a sor
Elhanyagolt hagyaték?
 

Konyhafelújítási tippek

lakber2920Nagymamáink idejében a konyha volt a ház központja. Bizony, más idők voltak azok; nem rohant mindenki mindenfelé, volt idő leülni, étkezni és beszélgetni. Manapság is jónéhányan törekszünk erre, ezért a konyhafelújítás, amire az életben legalább egyszer sor kerül, tökéletes alkalom arra, hogy ebbe az irányba induljunk.

Itt van néhány rövid tipp, hogyan fogjunk neki a felújításnak, a felfrissítésnek, vagy hogy milyen dolgokat kerüljünk el, ha lehet. Legelső lépésben ésszerű átgondolni, milyen gyakran használjuk a konyhát, hány embernek és milyen gyakran készül ott az étel, mennyi tárolótérre van szükségünk. Társasági életre és szórakozásra is sor kerül itt? Netán házi feladat készítésére is szolgál? A helyes konyhaméretezés az egyik kulcsszó a jövőbeli kellemes használathoz.

 

 

A kezdő lépéseknél célszerű konyhaszakértőhöz fordulni, aki felhívhatja a figyelmet néhány típushibára, vagyis azok elkerülésére.

Mivel a konyha legforgalmasabb területe a hűtőszekrény, a mosogató és a tűzhely környéke, célszerű a „munkaháromszög” funkcionális működőképességét helyesen megtervezni, hogy a munkafolyamat akadálymentesen folyhasson.

Ha már a kerülendő hibákat említettük, az egyik ilyen a tárolóterek megtervezése, melyet általában a végére hagyunk, ami viszont pluszköltséget jelenthet. És sokszor előfordul, hogy elfelejtjük a rejtett potenciális tárolótereket, melyek időszakos használatra ideálisak.

A konyhában a munkafelület a következő varázsszó, amelyről nem szabad megfeledkezni és nem is szabad igazán kompromisszumot kötni e téren. Próbáljuk meg maximalizálni a munkafelületet, melyet tudunk akár dekor- vagy multifunkcionális felületként is használni.

Még egy fontos szempont: a készülékek kiválasztását ne hagyjuk a végére. Fontos, hogy az elején meghatározzuk, milyen lesz a hűtőszekrényünk, a mosogatógépünk... Könnyebben választunk majd hozzájuk megfelelő bútort, mint fordítva.

Nem utolsósorban célszerű egy költségvetési tervet összeállítani, így talán nem jöhetnek nagyobb meglepetések. Ha ezt összevonjuk egy ütemtervvel is, akkor már teljesen jók a kilátásaink.

 

 

MCSi Design