kele
perec1
garas1
65. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2021. 09. 23.
kiscim3821

Új bérlakások épülnek a Župančič utcában Lendván. Az elsősorban a fiatalok első lakhatási igényeinek kielégítését ...

A Lendvai Könyvtár és Kulturális Központ (KKK) és Lendva Község viszonya néhány éve már nem mondható felhőtlennek, a ...

Augusztus 11-én a Bánffy Központ teraszán bemutatkozott a Vajdasági Irodalmi és Képzőművészeti Karaván. Dudás Károly ...

A Lendvai Galéria-Múzeum (GML) a Szlovén Köztársaság Kulturális Minisztériuma által kiírt pályázaton 7.000 euró ...

Három tömbház épül 24 bérlakással
Górcső alatt a KKK ügyvitele
A fiatalokon a sor
Elhanyagolt hagyaték?
 

Kerámiaburkolat másképp

lakber4220Az egyik nap azon tűnődtem el, hogy milyen érdekesek vagyunk mi, emberek. Megtanulunk vagy inkább megszokunk valamit, és utána ahhoz ragaszkodunk, mert azt ismerjük. A komfortzónánkon belül mozgunk és nem igazán akarjuk megváltoztatni a percepciónkat, a gondolkodásmódunkat, a szokásainkat. A kerámiaburkolat kapcsán futtattam le ezt a gondolatmenetet egy nemrég folytatott beszélgetés után.

Megszoktuk, hogy a kerámiaburkolat kizárólag a vizes helyiségekben jelenik meg. A földön és minden falon a plafonig, természetesen leszámítva a konyhapult feletti sávot. Éveken keresztül így volt és sajnos a legtöbb helyen még mindig így van.

 

 

Szeretném, ha megfordulna ez a gondolatmenet és felfogás, mert napjainkban számtalan gyönyörű, minőségi kerámiaburkolatot lehet kapni elérhető áron. A padburkolatok mellet ott van a dekorációs falikerámia is, mely felfrissítheti a teret: textúrájával, finom mintázatával, térbeli hatásával izgalmas lehet. Lenyűgöző enteriőröket álmodhatunk meg vele. Használhatjuk mint a tér fókuszpontját a kandalló falán vagy az étkezőasztalnál dekorációként, a nappalinkban kihangsúlyozhatunk vele csak egy falrészt, vagy ugyanígy a folyosón és a lépcsőházban is. Bátran alkalmazható akár a hálószoba falán is. A kerámialapok sok lehetőséget kínálnak formában, a 3D-hatás lehetőségében, mintában és textúrában, hogy a színeket és formátumokat ne is említsem. Nagyon széles az alkalmazási körük. Nem nehéz őket felhasználni az alap lakberendezési szabályok, a helyiség méretarányai és a fény figyelembevétele mellett. A természetes fény hiányát ki tudjuk egészíteni mesterséges megvilágítással. Akár kihangsúlyozhatjuk vele a kívánt falrészt és erősebb hangsúlyt érhetünk így el.

Számtalan lehetőségünk van a csempék világában. Tőlünk függ, át tudjuk-e lépni a komfortzónánkat és fel tudjuk-e frissíteni a meglevő vagy akár új életterünket.

 

 

MCSi Design