kele
perec1
garas1
65. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2021. 09. 23.
kiscim3821

Új bérlakások épülnek a Župančič utcában Lendván. Az elsősorban a fiatalok első lakhatási igényeinek kielégítését ...

A Lendvai Könyvtár és Kulturális Központ (KKK) és Lendva Község viszonya néhány éve már nem mondható felhőtlennek, a ...

Augusztus 11-én a Bánffy Központ teraszán bemutatkozott a Vajdasági Irodalmi és Képzőművészeti Karaván. Dudás Károly ...

A Lendvai Galéria-Múzeum (GML) a Szlovén Köztársaság Kulturális Minisztériuma által kiírt pályázaton 7.000 euró ...

Három tömbház épül 24 bérlakással
Górcső alatt a KKK ügyvitele
A fiatalokon a sor
Elhanyagolt hagyaték?
 

Ötletek ideiglenes dolgozósarok ra

lakber4720Optimizmussal indítottuk az évet és nem gondoltuk, hogy ilyen gyorsan változni fognak a dolgok. Többek közt nem gondoltuk, hogy az emberek között ekkora szakadék tátong majd, és nem gondoltuk, hogy ennyi ember lesz rákényszerülve az otthonról dolgozásra. És azok az emberek, akik előtte nem dolgoztak otthonról, sajnos nem voltak felkészülve, mert nem volt megfelelő dolgozószobájuk vagy akár csak egy kis dolgozósarkuk sem. A gyerekeknél más a helyzet, mert jobbik esetben van szobájuk és a szobájukban íróasztal. Innen tudják végezni a távoktatási feladatokat. Remélhetőleg van ott annyi hely, hogy a szülő is tud oda tud ülni az asztalhoz, mert a legtöbb esetben, főleg a kisebb korosztálynál, szülői segítség nélkül sajnos nem működik a távoktatás.

Összefoglalok néhány tippet, hátha megkönnyítik egy dolgozósarok megtervezését vagy áttervezését.  Az egyik legfontosabb szempont a nyugalom és a csend, ahol nyugodtan el tudunk merülni a munkánkban. A minimális bútor, amire szükségünk van, egy legalább 50 centi mély asztalka, amelyen elfér a laptopunk vagy egy A4-es méretű blokk, a munka típusától függően. Ha nagyobb asztal is elfér, annál jobb. Fontos az is, hogy legyen egy kényelmes székünk, mely ergonomikusan kialakított és támasztja a hátunkat derékmagasságban, megfelelő magasságú és anyagú. A munkaterület nem csak asztalból és székből áll, mert az otthoni munkánál is fontos, hogy minden kéznél legyen. Amennyiben a hely lehetővé teszi, célszerű egy szekrényt a közelbe helyezni vagy egy szabad falfelületen egy légies tároló falrendszer is nagyon praktikus. Javaslom a zárt falrendszert, mert rendezetteb hatást kell, ha mégis nyitott, legyenek a dolgok rendben rajta.

 

 

További fontos szempont a megfelelő világítás. Ideális esetben a természetes világítást válasszuk, de megfelelő egy meleg fényű asztali lámpa is jól el fogja végezni a feladatát. Figyeljünk arra, hogy a megfelelő oldalon helyezzük el.

Az interneten is lehet találni számtalan szuper ötletet, amelyeket érdemes inspiráció gyanánt hasznosítani. Lehet csak néhány, nekünk megfelelő ötletet felhasználni, mert minden egyes lakás és ember teljesen más, helyileg és szükségletileg.

És még egy utolsó ötlet: amennyiben a munkafelületünk lehetővé teszi, ne feledkezzünk el a zöld növényekről. Számos kutatás bizonyítja, hogy a növények javítják a levegő minőségét, valamint békésebb, stresszmenteseb munkaközeget biztosítanak.

 

 

MCSi Design