kele
perec1
garas1
65. évfolyam
8. szám
Megjelenés:
2021. 02. 25.
kiscim0821
 

Nem merült fel újabb kérdés a nyilvános vitán

opn0521Lendva Község nyilvános vitát szervezett a február 5-ig közszemlén lévő községi területrendezési tervről (OPN). A terv január 27-én az online térben került élőben az érdekelt nyilvánosság elé, de a közvetlen véleményezésre is volt lehetőség, mégpedig az egykori Korona étteremben a járványügyi szabályok betartása mellett, ahol az érdeklődőket a községi hivatal munkatársai fogadták.

A végső fázisához érő tewrületrendezési tervet Magyar János polgármester és a község szakmunkatársa, Recek Robert építész, valamint a dokumentációt elkészítő ZEU Urbanisztikai Intézetből Babič Barbara mutatta be. A január 4-étől megtekinthető terv tartalmazza a magán- és a jogi személyek által benyújtott javaslatokat és kezdeményezéseket, szám szerint ezret. A legtöbb (550) ezek közül építési telkek minősítésének törlésére vonatkozik, ezeket követi a mezőgazdasági területek építési telkekké történő átminősítése (350) és a javaslatok a tényleges beépítettség átvezetésére (200). Az OPN-ben szerepel az ipari övezet, a turizmus fejlesztésére, valamint a lakásépítésre kijelölt zóna, a mezőgazdaság bővítésére fenntartott területek is.

 

 

A közvitán újabb kérdés, illetve kezdeményezés nem hangzott el. A fórumon lényegében ellenőrizni kívánták a már benyújtott területhasznosítási módosítás-javaslatokat. Az OPN a következő lépésben a különböző tárcákhoz kerül véleményezésre, s a környezetvédelmi engedélyezést követően, májusban egy újabb közvita várható. A 2007 óta készülő terv elfogadását a község ez év végére tervezi.

 

 

MCSi Design