kele
perec1
garas1
65. évfolyam
8. szám
Megjelenés:
2021. 02. 25.
kiscim0821
 

Ismét a muraszombati kórház mentorai a legjobbak  

mentor06211A Szlovén Orvosi Kamara második anonim körkérdésének eredménye szerint a Muraszombati Általános Kórház országos viszonylatban ismét kiválóan szerepelt mint oktatókórház a fiatal szakosodó orvosok körében. A perioperatív osztály idén is az első helyre került, míg két szakorvos, Larnsak Goran, illetve Drožina Irena osztályvezető ismét a legmagasabb mentori osztályzatot érdemelte ki. A szekundáris egészségügyi ellátás területén a perioperatív osztályt 87 szakosodó orvos értékelte kitűnő osztályzattal, míg Larnsak Goran (fölső képünkön) szakorvosmentornak 70, Drožina Irenának (alsó képünkön) pedig 50 specializálódó orvos adott színötöst.

mentor06212A hír kapcsán Korošec Bojan igazgató kifejtette: az eredmény, hogy a specializálódó orvosok felismerték a mentorok tudásátadásának magas szintjét, örömre és büszkeségre ad okot, ami a legjobb útravaló a további munkához. Grabar Daniel szakmai igazgató pedig elégedettségét fejezte ki munkatársainak oktatói elkötelezettsége kapcsán, kiemelte kiváló szakmai és emberi hozzáállásukat, amit felismertek a tanuló fiatal szakorvosok is. Az eredmény kötelez – az intézménynek a jövőben is a legjobb oktatókórházként kell működnie – tette hozzá. Prosen Gregor, az orvosi kamara felméréséről elmondta: tény, hogy az orvos legfontosabb küldetése a betegek gyógyítása, de ezt rögtön utána a tudás átadása követi.

 

 

– A fiatal orvosok oktatásának az a jelentősége, hogy etikailag és szakmailag erős csapatot neveljünk, hiszen ők lesznek azok, akik minket és a hozzátartozóinkat gyógyítani, kezelni fogják. Tehát a mi érdekünk is, hogy jól képzettek legyenek. A perioperatív osztályunkról elmondhatom, hogy Drožina Irena vezetőnknek is köszönhetően felszereltség tekintetében európai szintű az osztály, s már létszámban is elég stabilan állunk. Fiatal, ígéretes kollégáink vannak, nem aggódom a muravidéki és a szlovén anesztézia jövőjéért – nyilatkozta az idén is a legjobb orvosmentornak bizonyult, lendvai származású Larnsak Goran aneszteziológus.

 

 

MCSi Design