kele
perec1
garas1
65. évfolyam
16. szám
Megjelenés:
2021. 04. 22.
kiscim1621
 

Lendván indokolt a két új program

beirat1421Április 2-án lezárultak a középiskolai beiratkozások a 2021/22-es tanévre. A nemzetiségileg vegyesen lakott terület egyetlen középfokú oktatási intézményébe, a Lendvai Kétnyelvű Középiskolába (KKI) az összesen 316 férőhellyel meghirdetett 16 képzési programra 74 diák jelentkezett (tavaly 35), közülük 44 érkezik a négy muravidéki kétnyelvű általános iskolából.

A beiratkozási adatok a következők: 10 gimnazista, 1 közgazdasági technikus, 22 gépésztechnikus, 7 vegyésztechnikus, 8 mechatronikai műszerész, 7 autószerelő, 4 bolti eladó, 1 villanyszerelő és 1 gépberendezés-szerelő. A két új programba, az MMÖNK és a Lendvai Területi Kisipari és Vállalkozói Kamara kezdeményezésére bevezetett fodrászképzési programba 8 diák, az MMÖNK kezdeményezésére kiírt kétnyelvű óvodai nevelés programba pedig 5 diák (4 a kétnyelvű iskolákból) jelentkezett. Öt képzési program (gasztronómiai és szállodai szolgáltatások, kályhaépítő és kerámiaburkoló, fémmegmunkáló-szerszámkészítő), valamint kettő, az MMÖNK és a 2. Sz. Lendvai KÁI által kezdeményezett új szakiskolai képzési program (gyártástechnológiai, illetve élelmiszeripari segítő) iránt viszont nem volt érdeklődés a végzősök között.

– Elégedettek vagyunk a beiratkozással, növekedett a beiratkozási arány a kétnyelvű általános iskolákból is. Ennek ellenére viszont még bízunk abban, hogy a következő pár hetes időszakban, amelyben lehetőség van a bejelentkezések átvitelére másik tanintézetbe, akadnak még olyanok, akik meggondolják magukat és a mi iskolánkba iratkoznak. Ez érvényes mindkét új programra, az óvodai nevelés szakközépiskolai és a fodrász szakiskolai programra is, amelyekre megkaptuk az Oktatási, Tudományos és Sportminisztérium jóváhagyását, ezt hamarosan megjelentetik a középiskolai programok kiírásának a módosításában is – nyilatkozta lapunknak Hajdinjak Prendl Silvija, a Lendvai KKI igazgatója.

 

 

MCSi Design