kele
perec1
garas1
65. évfolyam
19. szám
Megjelenés:
2021. 05. 13.
kiscim1921
 

Szabályzatmódosítások minisztériumi felszólításra

konyvtar1 1621Három, Lendva Község által alapított közintézet megalapításáról szóló rendelet módosítását és bővítését volt köteles elvégezni a községi tanács. A módosítások a Turisztikai és Fejlesztési Közintézet, a Könyvtár és Kulturális Központ (LKKK), valamint a Galéria-Múzeum intézeti tanácsába az érdekelt nyilvánosság képviselőinek kinevezésére és visszahívására vonatkoztak.

A változások szerint a jogosultság polgármesteri illetékességből a községi tanácshoz került. A módosítások szükségességére a községet januárban a Közigazgatási Minisztérium szólította fel. Az LKKK esetében a községi tanács két képviselőt nevez ki az intézet tanácsába az érdekelt nyilvánosság köréből, egyet a muravidéki magyar nemzetiségi önkormányzat javaslatára. Az alapító rendeletek további módosításai szerint a mindenkori polgármester csak a Turisztikai és Fejlesztési Közintézet programtanácsába nevezhet ki tagot. A Galéria-Múzeum alapítási okirata pedig úgy változott még, hogy – a többi közintézethez hasonlón – az intézet tanácsa a jövőben a tagok, és nem a polgármester javaslatára választják meg a tanácselnököt.

Lendva Község Tanácsa a módosításokat egylépcsős eljárásban fogadta el, ami az új rendelkezések azonnali hatályát jelenti.

 

 

MCSi Design