kele
perec1
garas1
65. évfolyam
24. szám
Megjelenés:
2021. 06. 17.
kiscimn2421
 

Méhecskeműhely az iskolásoknak

mehmuhely21211A méhek világnapja alkalmából múlt csütörtökön a szentlászlói Alvariumban kézműves műhelyt tartottak a Pártosfalvi Kétnyelvű Általános Iskola tanulói számára.

A tájház és méhészeti központ épületébe hosszú idő óta most újra élet költözött. A Moravske Toplice Községi Magyar Nemzeti Önigazgatási Közösség és a Muravidékre Művelődési, Turisztikai és Ifjúsági Egyesület Méhecskeműhely címmel kreatív foglalkozást tartott a pártosfalvi iskola diákjainak. Az épület két helyiségében egyidőben folyt a munka. Az egyikben a mézeskalács díszítésével, hagyományos és új mintákkal ismerkedhettek meg a gyerekek, a másikban pedig a Szlovéniában tradicionális kaptártáblácskák díszítését próbálhatták ki. A tanulók mindkét foglalkozáson részt vehettek, elkészült alkotásaikat pedig hazavihették magukkal.

mehmuhely21212A nemzetiségi önkormányzat elnöke, Vugrinec Zsuzsi a rendezvény sikere kapcsán elmondta, hogy az Alvarium, mint az bebizonyosodott, ideális a hasonló jellegű programok kivitelezéséhez, ezért a jövőben biztosan sokszor lesz olyan alkalom, amikor ez az épület fog helyet biztosítani a különböző találkozásoknak.

 

mehmuhely21213

 

 

MCSi Design