kele
perec1
garas1
65. évfolyam
24. szám
Megjelenés:
2021. 06. 17.
kiscimn2421
 

A kórház jó működéséhez fontos a bizalom

korhaz2121A Muraszombati Általános Kórház új vezetősége sajtótájékoztatón ismertette a megvalósításra váró feladatokat és a fejlesztési kihívásokat. Idén 13,3 millió eurót fordítanak beruházásokra. Az új vezetőség a lakosságot a covid19-védőoltás felvételére hívja fel.

A Muraszombati Általános Kórház vezetőségébe idén tavasztól Grabar Daniel igazgató, Kuhar Makoter Manuela szakmai igazgató, Kreft Nataša, az ápolási részleg megbízott igazgatóhelyettese és Maček Marjan ügyviteli igazgató került. Grabar Daniel az intézet további fejlesztésorientáltságát hangsúlyozta úgy szakmai, mint a szervezési téren, a digitalizáció felgyorsítását, az alkalmazottak intézményi elkötelezettségét és a páciensek iránt tanúsított viszonyok magasabb szintre emelését – mindezt a pénzügyi tarthatóság mellett. Kuhar Makoter Manuela új szakami igazgató pedig kifejtette: az osztályvezetőkkel és a főnővérekkel folytatott beszélgetés során megtárgyalták a legégetőbb témaköröket és már ezek orvoslásával foglalkoznak. Mindenekelőtt viszont még mindig a covid-betegek gyógyítása jelenti a prioritást, annak ellenére, hogy csillapodott a járvány. A helyzet normalizálódásával igyekeznek lerövidíteni a szakvizsgálatok várakozási idejét. Kreft Nataša, az ápolási részleg megbízott vezetője elsősorban a személyzet leterheltségéről és kimerültségéről szólt a covid-időszak kapcsán. Fő törekvésük a munkatársak megőrzése, hiszen a kórházat az elmúlt egy évben 45 ápolási munkatárs hagyta el. Kulcsfontosságúnak tartja a kölcsönösen jó viszonyok, a bizalom, a jó munkahelyi légkör és a nyílt kommunikáció kialakítását.

Maček Marjan ügyvezető igazgató a két évre tervezett beruházásokról szólt. A fejlesztések értéke mintegy 13,3 millió eurót tesz ki, ebből közel 8,7 milliót az EU kohéziós alapja, illetve az állam biztosít. Tervben van a dialízisosztály felújítása (3 millió euró), az ápolási és palliatív osztály kialakítása 2022-ben (7,8 millió euró), valamint a belgyógyászat alagsorának korszerűsítése (2,5 millió euró).

 

 

MCSi Design