kele
perec1
garas1
65. évfolyam
24. szám
Megjelenés:
2021. 06. 17.
kiscimn2421
 

Egyre több fiatal jelentkezik oltásra

covid2221A továbbiakig új helyszínen működik az oltópont Lendván, a központosított vakcinázásnak a Védelmi és Mentési Központ ad helyet. Ide csütörtökönként a Pfizer felvevőit várják. A védőoltásra bejelentkezni már az oltóponton, nem a háziorvosnál kell.

A vakcina érkezésének ütemében halad a lakosság beoltása Lendván. Ezen a héten 810 adag Pfizert, 250 Janssent és 400 adag AstraZenecát várnak. Janssen először érkezik Lendvára, az egy oltást követelő szert a vállalati kollektívák beoltására fordítják, a fennmaradt mennyiséget pedig lakossági oltásra használják fel. Az AstraZeneca beadása az egészségházban történik, egyébként az oltás, eltérően a teszteléstől, csak Lendván zajlik – mondta Škafar Natalija, a Lendvai Egészségház illetékese. Megtudtuk azt is, hogy a vállalatok körében az érdeklődés a védőoltás felvétele iránt elmaradt a várttól.

Kedvező és jó irányt mutató hír viszont, hogy a védőoltásra a Lendvai Egészségház körzetében mintegy 600 személy vár, akik negyede 50 év feletti, a többi a fiatalabb korosztályhoz tartozik. Az érdeklődés talán a nyaralások, az éves szabadságok közeledtével is összefüggésbe hozható. Lendván eddig 7.272 adag Pfizert és 2.000 AstraZenecát adtak be. A Pfizer mintegy kétharmadát az emlékeztető dózis jelenti, hiszen március végéig szinte csak ezzel a vakcinával oltottak. Még mindig nagy érdeklődés övezi a covidos gyorsteszteléseket, amit júniustól Lendván ismét a Védelmi és Mentési Központban lehet elvégezni hétfőn 14.30 és 16 óra között, pénteken 13 és 16 óra között. Dobronakon (kedd), Cserencsócon (szerda) és Tornisán (csütörtök) változatlan a tesztelések helyszíne és időpontja (13.30–16.00).

 

 

MCSi Design