kele
perec1
garas1
65. évfolyam
24. szám
Megjelenés:
2021. 06. 17.
kiscimn2421
 

A szálloda még nem nyit

thermal2321A koronavírus-járvány miatti zárlat után június 7-ével részben nyitott ki csak a Thermal Resort Lendván. A vendégeket a kemping és a Hársfaliget apartmanfalu fogadja, valamint látogatható a külső olimpiai és gyermekmedence is. A szállodában azonban még folynak a felújítási munkálatok. Kilenc alkalmazottat májusban elbocsájtottak.

Remélhetőleg hamarosan egy termálvizes, benti medence is látogatható lesz, amit hasonlóan a kintiekhez a nem szállóvendégek is igénybe vehetnek. A szálloda – melyben még folynak a felújítási munkálatok – és az étterem még zárva tart, tette közzé a Thermal Resort a honlapján, illetve a közösségi hálón. A komplexum új magyar tulajdonosa, a Comitatus-Energia Beruházási, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. a tavalyi elképzelések szerint minden részegység – szálloda, apartmanok, kemping és medencék, föld alatti műszaki hálózat – felújítását tervezte, magát a szállodát pedig magasabb kategóriás, négycsillagos szintre akarták emelni. A járványügyi zárlat alatt a Thermal Resort alkalmazottainak egy része a szálloda környékének karbantartásán vagy a felújítás alatt lévő épületben dolgozott, de a 80 dolgozó zöme otthoni várásra kényszerült.

 

 

Az idénynyitás előtt, még május közepén Molnár Péter igazgatóhoz fordultunk információért a szállodakomplexum fejlesztésével, valamint vendéglátási és személyzetbiztosítási – májusban kilenc alkalmazottat elbocsátottak – terveikkel kapcsolatban, de többszöri megkeresés után sem kaptunk választ. Lapzártáig csupán annyit tudtunk meg, hogy amint meglesz a tulajdonos engedélye, megérkeznek a válaszok is. Az elbocsájtásokról viszont Horvat Bojan, a cég ZSSS szakszervezetének elnöke nyilatkozott lapunknak: – A kilenc elbocsájtás az első ilyen intézkedés volt a Thermal Resortban. A felmondások oka a munkamennyiség visszaesése volt. Hogy milyen kulcs szerint történt a leépítés, nem tudjuk, ebbe nem avattak be minket – mondta. A szakszervezet szerint a felmondási szerződések jogilag nem kifogásolhatók, s tartalmazzák a végkielégítés és a nyaralási pótlék kifizetését is. Az otthoni váráson lévő dolgozóknak folyamatosan folyósították a 80 százalékos bért, sőt ígéret van a nyaralási pótlék kifizetésére is.

A szálloda és a gyógyfürdő Lendva idegenforgalmának jelentős hátterét jelenti. A tulajdonosváltáshoz a környék nagy reményeket fűzött a hatékonyabb és eredményesebb üzemeltetést illetően, hiszen köztudott volt, hogy az előző tulajdonos (Sava) nem sokat fektetett fejlesztésbe. A nyilvánosság ezért is tart igényt jobb kommunikációs kapcsolatra a fürdő üzemelését illetően.   

 

 

MCSi Design