kele
perec1
garas1
65. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2021. 09. 23.
kiscim3821
 

100 kilométer egy nap alatt

beho2421Az EHO Podpornica – Evangélikus Humanitárius Segélyszervezet idei találkozója keretében egy különleges gyalogtúra valósult meg. A hodosi gyülekezet tagja, Abraham Boris június 9-én 100 kilométert gyalogolt 24 órán belül. Az embert próbáló megmérettetéssel a segélyszervezet munkájára és annak támogatására hívta fel a figyelmet.

– Szeretem feszegetni a határaimat. Tavaly 78 kilométert gyalogoltam egy nap alatt, és már azt is sokan követték a közösségi médiában. Akkor eldöntöttem, hogy idén meg fogom próbálni a 100 kilométert 24 órán belül. Ekkora kihívásnál viszont már úgy éreztem, hogy kell valami plusz motiváció, ami kitartásra ösztönöz a túra legnehezebb pillanataiban. Így jutottam arra, hogy a túrát összekötöm az evangélikus egyházunk segélyszervezetének jótékonysági szolgálatával. A lelkészünk, Andrejčak Peter, aki egyben az EHO Podpornica elnöke is, azonnal az ötlet mellé állt és a túrát mindjárt a szervezet éves találkozója keretében hirdette meg – mondta Abraham Boris, aki a gyaloglásra fizikailag és lelkileg is sokat készült. – Mindvégig a 100 kilométer teljesítése lebegett előttem. A túra napján éjjel fél egykor indultam útnak, és reggel hatig 25 kilométert egyedül jártam le Hodos tágabb környékén. Hat órakor a hodosi parókiára érkeztem, ahol köszöntött a lelkész, a családom és néhány helyi gyülekezeti tag. Innen a lelkész is csatlakozott a túrához és a következő 27 kilométert együtt tettük meg. Koradélutánra Pártosfalvára érkeztünk, ahonnan a feleségem kísért Dobronakra, majd vissza Pártosfalvára, így akkor már 77 kilométer volt mögöttem. Az utolsó 23 kilométeren az egyik barátom kísért, akinek már olyan szerepe is volt, hogy tartassa velem a tempót, hiszen mindenképpen éjfél előtt akartam befejezni a kihívást. A délutáni meleg és a célba érés előtti utolsó néhány kilométer volt a legnehezebb része a túrának. Az már pszichés megpróbáltatás volt. Nagyon jólesett és erőt adott, hogy az úton többen csatlakoztak még hozzám rövidebb szakaszok erejéig, ők mindannyian hozzájárultak a sikeremhez – mondta az extrém túrázó.

 

 

Boris éjfél előtt néhány perccel érkezett meg a hodosi parókiára, ahol a lelkész és a segélyszervezet alkalmazottai pezsgővel fogadták. Összesen 100,17 kilométert teljesített 23 óra 27 perc alatt. Néhány vízhólyagon kívül semmilyen sérülést nem szerzett a túra alatt, így szombaton már részt vett a Pince–Hodos gyalogtúrán is.

Az Evangélikus Humanitárius Segélyszervezet évente rendez jótékonysági találkozót. Az elmúlt évben több mint százezer rászorulóhoz jutott el a segítség. Az idei jótékonysági találkozót június 13-án ünnepi istentisztelet formájában tartották meg a muraszombati evangélikus templomban, amelyet a szlovén állami televízió is közvetített.

(-)

 

Az Evangélikus Humanitárius Segélyszervezet szociális programjainak támogatására a következő bankszámlán lehet adományozni: SI56 0249 6008 9536 543 (Namen: POHOD 2021, Referenca prejemnika: SI00 2021-100) vagy SMS formájában a Telekom, Telemach szolgáltatónál a 1919 számra PODPORNICA5 kulcsszóval, az A1 szolgáltatónál a PODPOPRNICA kulcsszóval 5 eurót (az SMS adományvonal 2021. június 30-ig még aktív).

 

 

MCSi Design