kele
perec1
garas1
65. évfolyam
30. szám
Megjelenés:
2021. 07. 29.
kiscim3021
 

Pince–Hodos hatodszorra

Pince hodos2421Pincétől Hodosig, a Muravidék magyarlakta településeinek egyik végéből a másikba a táv 47 kilométer gyalog. Aki vállalkozik arra, hogy lejárja, annak felejthetetlen élményben lesz része. A kihívás embert próbáló, de legalább egyszer mindenképp érdemes megtapasztalni.

Szombaton már hatodik alkalommal rendezték meg az extra gyalogtúrát. Idén a szervezési feladatokat a Csentei Pálinka Turisztikai Egyesület és a Muravidéki Magyar Ifjúsági Szervezet közösen vállalta. – Úgy gondoltuk, hogy az Abraham család kezdeményezését folytatva (akik idén is gyalogoltak) ebből a túrából egy szép hagyományt teremthetünk. Mivel az érdeklődés töretlen, úgy érezzük, hogy még jó pár évig lesz rá igény. A résztvevők ezúttal is felölelték a vidéket, Goricskó, Dobronak és a Lendva-vidék is képviseltette magát, illetve Zalából és Vas megyéből is érkeztek túrázóink – mondta Hranilović Viktor, a csentei egyesület vezetője, aki kiemelte, hogy a túrát idén is támogatták a muravidéki magyar önkormányzatok, a helyi közösségek, egyesületek, illetve Kámaházán a Tivadar család gondoskodott a túrázók fogadásáról a pihenőhelyeken.

 

 

Az MMISZ elnöke, Varga Teodor szintén elégedett az idei gyalogtúrával. – Az emberek már a járvány miatt is alig várták a túrát, hogy újra társaságban legyenek, szórakozzanak, és a kihívás is minden évben csalogató. A hangulat pedig idén is remek volt. A régi jól bevált útvonalat jártuk végig, a megállók is szinte ugyanazok voltak, a vendégszeretet pedig ezúttal is említésre méltó – mondta az MMISZ elnöke, aki a hodosi célállomáson minden kirándulónak emléklapot nyújtott át.

 

 

MCSi Design