kele
perec1
garas1
65. évfolyam
30. szám
Megjelenés:
2021. 07. 29.
kiscim3021
 

Gyógypedagógiai tapasztalatcsere

KAI2 Erasmus2521A 2. Sz. Lendvai Kétnyelvű Általános Iskola a 2019/2020-as tanévben csatlakozott a két éven át tartó Erasmus+ nemzetközi projekthez, amelynek keretében három európai speciális iskolával működik együtt. A projektben résztvevő iskolák képviselői június 21-én és 22-én találkoztak Lendván.

A „Légy biztonságban ma” című projekt a Pécsi Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény (Pécsi EGYMI), a királyhelmeci (Szlovákia) Speciális Alapiskola, a sepsiszentgyörgyi (Románia) Speciális Általános Iskola és a lendvai intézmény közreműködésén alapszik. A projekt – amelyet a pécsi vezetőiskola dolgozott ki – a biztonságos közlekedés, valamint a biztonságos internet használatát helyezi a középpontba, s elsődleges célja az innováció és a bevált jó gyakorlatok cseréje a partneriskolák között. A lendvai találkozás során a 2. Sz. KÁI tanárai és növendékei bemutatták saját projektrészüket: a téma jegyében Jereb Mojca és Juretič Spomenka szakdolgozók „A tengerhez megyünk!” címmel mesejógát állítottak össze.

 

 

A projekt keretében, amelyet a koronavírus miatt meghosszabbítottak a jövő ősz végéig, még két szakmai találkozót terveznek, lesz Kutyaterápia Pécsett és a szlovákiai, illetve a romániai iskola látogatása szerepel a tervekben.

A projekt fontos része a hátrányos helyzetű tanulók bevonása a tevékenységekbe, valamint egész tanévben a nevelési-oktatási munka kibővítése az előre kidolgozott tartalmakkal. Végül, de nem utolsó sorban a projekt jelentősége az is, hogy bevonja a különféle egyesületeket és szervezeteket a közvetlen és tágabb környezetből, valamint a helyi közösségekből is.

 

 

MCSi Design