kele
perec1
garas1
65. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2021. 09. 23.
kiscim3821
 

Ízek, táncok, dallamok

cim2721Tombol a nyár! A gyerekek körében nagy sikert aratott Laposa Julcsi és a közismert Kaláka zenekar lendvai koncertje a Bánffy Központ udvarán, amely a népzene mesebeli erejével énekre és táncra buzdított szinte mindenkit. Jól sikerült a szombati Halászlénap is a halászlével és sülthallal elvitelre, folytatódik a Bánffy Nights koncertsorozat, elindult a Nyáron Lendvára programsorozata…

 

 

 

 

Halak sülve-főve

 

A Nemzetközi Halászléfőző Verseny helyett már második éve Halászlénapot tartottak Lendván, ahol halászlét és sült halat kínáltak elvitelre, becsületkasszás fizetéssel. Elkelt minden, egytől egyig.

A Lendva Községi Magyar Nemzeti Önkormányzati Közösség rendezvényére – a hagyományos augusztusi időpont helyet – július első szombatján a Bella Venezia vendéglő melletti parkolóban került sor. A friss alapanyagokból főzött halászlét – összesen 120 litert – három csapat készítette: a Lendva községi magyar önkormányzat Farkas Ferenc főszakáccsal az élen, az eddigi halászléversenyek zsűritagjaiból összeállított csapat Fülöp András vezetésével és a Völgyifalui Önkéntes Tűzoltóegyesület Gyurkács Ferenc segítségével. Ízletesen fűszerezett sült halat (pontyot és süllőt), amelyhez hazai krumplisalátát kínáltak, két standon lehetett kapni. A tavalyihoz képest háromszoros halmennyiséget a kótiak (Gyurica Józseffel az élen) és a lendvai Pomurje Horvát Kultúregyesület Benko Josip szakács vezetésével sütötte. Mind el is fogyott!

 

 

Az édesszájú látogatók különböző kürtőskalácsok közül válogathattak, a hideg italról a Csentei Szőlőtermelők Egyesülete gondoskodott, de volt pattogatott kukorica és vattacukor is a legkisebbeknek. A rendezvényekről elmaradhatatlan lufik mellett csípőspaprika-palántát is lehetett kapni.

A szigorított helyzet ellenére jó hangúlatú rendezvénynek voltunk tanúi, az eseményt szép érdeklődés kísérte, az elvihető kóstoló manapság ugyanis már nem számít furcsa ötletnek.

A rendezvényt kultúrműsor is kísérte: a Bánffy Központ teraszán délelőtt a szép számban összegyűlt közönség előtt Laposa Julcsi és a Kaláka zenekar lépett fel gyermekműsorával, este pedig a Bánffy Nights eseménysorozat keretében „Jó estét, aranyos Hornák úr” címmel koncertet adott az 1969-ben létrejött, közismert Kaláka zenekar.

 

 

 

MCSi Design