kele
perec1
garas1
65. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2021. 09. 23.
kiscim3821
 

Tudjanak és akarjanak segíteni!

evang2921Az Evangélikus Egyház ifjúsági osztálya ötödik alkalommal szervezett nyári napközis gyermektábort Goricskón. A domonkosfai evangélikus templom parókiáján 65 kisiskolás gyermek töltött el öt felejthetetlen napot.

A tábort Andrejek Mitja evangélikus lelkész 16 önkéntes animátor segítségével vezette.  A második napon a Domonkosfai Portára látogattak el a táborozók kézműves foglalkozásokra. Ott látogattuk meg őket.

– Egy keresztény tábor valójában ugyanolyan, mint bármelyik gyermektábor, csupán annyiban más, hogy a keresztény értékek mentén folyik, bibliai példákkal tanítunk és különös figyelmet fordítunk a gyermekek lelki egészségére. Fontos azt is kiemelni, hogy a táborba nem csak evangélikus gyerekek jöhetnek, hanem bárki. Számos kiránduláson, túrán, kézműves foglalkozáson vehetnek részt – mutatta be röviden a tábort Andrejek Mitja. A tábor idei témája a segítség és az elsősegélynyújtás, így nagyon hasznos ismeretekkel is gazdagodhatnak. Ebben a Muraszombati Vöröskereszt is segítségükre van. – Mai rohanó világunkban a gyerekek számtalanszor szembesülnek különféle katasztrófákkal, balesetekkel a médián keresztül vagy éppen saját a környezetükben. Mint édesapa jómagam is úgy gondolom, nagyon fontos, hogy vészhelyzetben tudjanak jól reagálni a gyerekek. Felismerjék a bajt, majd tudjanak és akarjanak segíteni vagy segítséget hívni. A Bibliában nagyon sok olyan történet van az élet és a halál, a segítségnyújtás témájában, ami a nagyon kicsi gyerekeket is elgondolkoztatja. Olyan igéket olvasunk és dolgozunk fel, amik révén egészséges lelkű, jószívű gyermeket lehet nevelni. Az irgalmas szamaritánus történetének példájával azt tanítjuk, hogy legyünk mi is irgalmasak, segítőkészek embertársainkkal, a természettel, az állatokkal, minden élőlénnyel – emelte ki a táborvezető lelkész.

 

 

A gyerekek barátkoztak, játszottak, élvezték egymás társaságát és játszva tanultak arról is, hogyan lehet akár életet is menteni. Néhány magyarajkú, illetve kétnyelvű gyermek is részt vett a programokban. A lelkész pedig bízik abban, hogy a jövőben még több magyar gyermek csatlakozik majd hozzájuk és ezáltal kétnyelvű tábort is sikerül szervezni.

 

 

MCSi Design