kele
perec1
garas1
65. évfolyam
42. szám
Megjelenés:
2021. 10. 21.
kiscim4221
 

Még nincs ok optimizmusra

covid3821A PCT-feltételek szigorítása már hozott eredményeket, hiszen nőtt a védőoltást felvevők száma, ami a múlt héten a legmagasabb volt június óta. Az államigazgatásban november 1-jétől az átesettség (P), illetve beoltottság (C) feltétel érvényes, a tesztelés (T) nem.   

Szlovéniában némileg visszaesett a beazonosított covid-fertőzöttek száma, de még nincs ok optimizmusra. Az ország az európai központ szerint továbbra is a vörös zónába tartozik.

A kormányhatározat szerint november 1-jétől az államigazgatásban dolgozók számára csak a PC (átesettség, oltottság) teljesítése lesz érvényes. Az állami közigazgatáshoz a minisztériumok, a kormányhivatalok, a közigazgatási egységek, a felügyelőségek, a rendőrség, a hadsereg tartozik. Az intézkedés nem hat a teljes közszférára. Változatlan maradt az öntesztelési követelmény a már korábban meghatározott, szinte minden ágazatban.

Szlovéniában a keddi adatok szerint az 1. körös átoltottság aránya 52 százalék, a második oltást a lakosság 46 százaléka vette fel, ami még távol van a kitűzött 60 százalékos átoltottsági céltól. Országos viszonylatban Muraszombat Község 60 százalékos elsőkörös átoltottsággal a 8. helyen áll a vezető Osilnica (70 százalék) után. A Muravidék esetében Muraszombat emelkedik ki 53 százalékos aránnyal, majd a nemzetiségileg vegyesen lakott területen követi Sal és Lendva 51,7, illetve 51,5 százalékkal, Marác 49,1 és Dobronak 45 százalékkal, a leggyengébb átoltottságot (42,8 százalék) Hodoson jegyezték fel.   A covid-adatok szerint a PCT-szigorítás után – szeptember 15-étől – a Muravidéken 3,3 százalékkal nőtt a beoltottak száma, covid-vakcinából nincs hiány.

 

 

MCSi Design