kele
perec1
garas1
65. évfolyam
42. szám
Megjelenés:
2021. 10. 21.
kiscim4221
 

Jótékonysággal a rák ellen

aa onko3921Szeptember a gyermekrák elleni küzdelem hónapja, az előttünk álló októberben szervezett különböző – elsősorban sportjellegű – eseményekkel pedig az emlőrákra hívják majd fel a figyelmünket. Szeptember 24-én Lendván már meg is valósult egy ilyen esemény – Utroša Katarina (Katarinca Natúrkozmetikum) valamint Horvat Tjaša és Gyurkač Renata (Gibko Sport- és Turisztikai Egyesület) a muravidéki „Harc a rák ellen egyesület” lendvai egységével (Szunyog Edit képviseletében) karöltve megszervezték a 2. jótékonysági sporteseményt a rákos betegek támogatására.

A cél az egészséges életmód népszerűsítése és a figyelem ráirányítása a betegségre, valamint az önkéntes adományok gyűjtése. Az eseményen mindenki saját lehetőségeihez és képességeihez mérten vett részt – volt, aki túrázott, futott, kerékpározott, görkorcsolyázott, illetve „csak” sétált. A rajt az 1. Sz. Lendvai Kétnyelvű Általános Iskolánál volt (ahol figyelemkeltő arany- és rózsaszínű szalagot kaptak a résztvevők), a célt pedig mindenki saját belátása szerint szabta meg. 

 

 

– A programon több mint 60 személy vett részt aktívan, az összegyűjtött jótékonysági adományokat pedig ismét egyenlő arányban osztjuk szét „a 3. emelet hősei” és az Europa Donna szervezet között. Az idei esemény is  nagyon sikeresnek bizonyult, ezért jövőre is megszervezzük – nyilatkozta lapunknak Utroša Katarina, az esemény egyik szervezője.

 

 

MCSi Design