kele
perec1
garas1
65. évfolyam
42. szám
Megjelenés:
2021. 10. 21.
kiscim4221
 

A muravidéki vasút 130 éve

vasutkonyv3921A muraszombati Muravidéki Múzeum szervezésében szeptember 27-én a muraszombati vár barokk termében könyvbemutatóra és előadásra került sor. A muravidéki vasút 130 éve című kiadványt Šöveges Lipovšek Gordana és Štesl Jurij szerzők mutatták be, előbbi pedig a Goricskói Mariskáról is előadást tartott.

Az egybegyűlteket Kerman Branko, a Muravidéki Múzeum kusztosza köszöntötte, utána Štesl Jurij történész szólt röviden a kiadványról. A könyvben öt írás jelent meg: Štesl Jurijtól a ljutomeri és a muravidéki vasútról jelent meg két tanulmány, Šöveges Lipovšek Gordana a lendvai vasutat és a Goricskói Mariskát vette górcső alá, Andrejek Tamara pedig a vasúti motívumokat tanulmányozta Mesarič Franc képein. A publikációban közzétett anyagot a szerzők több hónapon át gyűjtötték a dokumentumok körülbelül egyharmadát a Muravidéki Múzeum gyűjteményeiből, valamint különböző kulturális intézményektől, múzeumoktól és levéltáraktól szerezték be, a nagy részét pedig magánszemélyektől kapták.

 

 

Az esemény Šöveges Lipovšek Gordana előadásával folytatódott a Goricskói Mariskának elnevezett vonatról, amely Muraszombatot és Körmendet kötötte össze 1906 és 1968 között, amikor a Szlovén Köztársaság Végrehajtó Bizottsága a Muraszombat és Hodos közötti vasútszakasz megszüntetése mellett döntött. Az előadásból a közönség több érdekes információt kapott a vasútszakasz keletkezésének történeti hátteréről, a vasútállomások építéséről, a nehézségekről és az emberi sorsokról. A vasút ötlete és első tervei már 1881-ben megvoltak, az építése pedig 25 évvel később kezdődött, sajnos az ígértnél kevesebb helyi munkás bevonásával. A legtöbb nehézséget a štanjevi alagút építése okozta, hiszen az építés közben többször is beomlott. Ezenkívül a járat beindulása után sok elégedetlenséget okozott még a vonat mindenkori késése, s a vagonokban az utasok (főleg diákok) mellett más dolgokat, fát, szenet is szállítottak. Mindezek ellenére a helybeliek hasznosnak látták a járatot, a megszüntetése több szempontból is visszaesést jelentett a vidék számára.

Az előadás végén néhányan a közönségből elmesélték a vasúttal kapcsolatos saját élményeiket, emlékeiket.

 

 

MCSi Design