kele
perec1
garas1
65. évfolyam
42. szám
Megjelenés:
2021. 10. 21.
kiscim4221
 

Újra a megújult régi iskolában

partos40211Október 1-jén visszatérhettek a Pártosfalvi KÁI tanulói az iskolájukba. A felújítási munkálatok befejeződtek a termekben és a közös helyiségekben, így a diákok elfoglalhatták megújult osztályaikat is.

A Pártosfalvi Kétnyelvű Általános Iskola június elején elkezdődött renoválási munkálatai egész nyáron eltartottak. Szeptemberben még az utolsó simítások maradtak hátra, ez idő alatt még a helyi vadászházban és a kultúrházban folyt a tanítás.

partos40212Az első tanítási nap a felújított iskolában egy ünnepélyes köszöntőt követően, jelképes szalagvágással kezdődött. Herman Jožefa igazgató és egy kilenceik osztályos tanuló a bejárati ajtó előtt átvágta a szalagot, majd a tanulók beléphettek az intézménybe. Odabent barátságos tantermek, világos folyosók, tágas étkező, új háztartástani oktatóterem, korszerűsített konyha, számítástechnikai tanterem, könyvtár, valamint felújított mellékhelyiségek várták a tanulókat. Ami szemmel nem látható, az is legalább olyan fontos, hiszen az iskola teljes egészében új elektromos hálózatot kapott, víz- és fűtési rendszere, számítógépes hálózata és hangrendszere is megújult. A falakat újrafestették, többet előtte át is helyeztek, hogy praktikusabb, tágasabb tereket biztosítsanak. A padlóburkolatokat kicserélték. A renoválásra 703 ezer euró állami támogatás állt rendelkezésre.

Az igazgató elmondta, hogy a munkálatok még körülbelül két hétig folynak az iskolában, ez idő alatt a tornatermet és a kültéri osztálytermeket szeretnék befejezni. Ezzel zárul a felújítás legnagyobb része, majd tavasszal az épület külső vakolása, homlokzatának festése, a térkövezés és az udvar rendezése következik. Az iskola éppen 40 éves idén, 1981. október 18-án tartották az ünnepélyes megnyitót. A kerek évfordulóra nem is kell szebb ajándék, mint hogy korszerű intézményben tanulhatnak a goricskói kétnyelvű gyerekek.

 

 

MCSi Design