kele
perec1
garas1
65. évfolyam
42. szám
Megjelenés:
2021. 10. 21.
kiscim4221
 

Tökmagozás vidáman, gyerekmódra

gyerektokmag4121A sali magyar nemzeti közösség a Gyermekhét alkalmából kedves őszi programmal készült a legkisebbek számára. A tök kimagozását próbálhatták ki a gyerekek, majd a tökföld további terméseit is megkóstolhatták. 

A Domonkosfai Portán a szervezők nevében az elnök, Orban Dušan fogadta a helyi tagiskola és óvoda gyermekeit, ahol a kicsiket már várta a tájház tökföldjének minden termése. Minden termés, hiszen nem csupán hagyományos olajtököt, de dinnyét, illetve finom sütnivaló hokkaido-tököt is betakarítottak idén. Miután a kicsik kiválasztották a számukra szimpatikus tököt, azt Dušan kettévágta, majd ki-ki a sajátját becipelte a tájház pajtájába. A színpadon kis asztalok, padok várták őket, és meg is kezdődhetett a munka. A gyerekek láthatóan élvezték a foglalkozást, szorgalmasan magoztak, büszkén adták át az üres tököt a pedagógusaiknak. A munkáért illatos sült tök, tökös és csokis muffin, valamint édes, lédús dinnye volt a fizetség. Ízlett is a kicsiknek minden, az uzsonna legalább addig eltartott, mint maga a munka.

Az önkormányzat, mint azt láthattuk, kitart amellett, hogy élő tájházként működtessék a portát. Ehhez tartozik az is, hogy amit a telken megtermesztenek, azt fel is használják. A konyhában már sorakoznak az idei szőlőből készült lekvárok, szörpök készülnek, mindig illatos a konyha a süteményektől, folyamatos a program és a látogatottság.

 

 

 

MCSi Design